Delta ve Omicron birleşti yeni varyant Delmicron doğdu!

Hindistanlı bir bilim insanı, Delta ve Omicron varyantlarının birleşerek Delmicron varyantının ortaya çıktığı iddiası dünya genelinde endişeye neden oldu.

Delta ve Omicron birleşti yeni varyant  Delmicron doğdu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye de dahil olmak üzere, dünya genelinde artan Omicron vakalarında artış yaşanırken, bu defa da , Delmicron adlı bir türün ihtimali ortaya çıktı. Hindistanlı bir bilim insanı, Delta ve Omicron adlarının birleşimi ile adı oluşturulan bu türün, ABD ve Avrupa'daki Covid-19 tsunamisinden sorumlu olabileceğini açıkladı. Delmicron adından anlaşılabileceği gibi hem Delta varyantı hem de Omicron varyatının çeşitli özelliklerini taşıyor ve ciddi hastalığa neden olabileceği düşünülüyor.

Peki Delmicron nedir ve nasıl ortaya çıktı?

DELMİCRON NEDİR?

Delmicron’un  Delta ve Omicron varyantlarının birleşiminden oluştuğuna inanılıyor. Yeni varyantın özellikle batıda hızlı bir şekilde yayıldığı düşünülüyor.

DELTA VE OMİCRON'DAKİ BAŞAK PROTEİNLERİNİN BİRLEŞİMİ

Omicron durumunda, Delta varyantında olduğu gibi koku ve tat kaybı sıklıkla görülmüyor.

Hindistan’dan Dr. Shashank Joshi, Times of India'ya verdiği demeçte, "Delmicron, Delta ve Omicron'un Avrupa ve ABD'de yükselişinin ardından ortaya çıktı. Delmicron, hem Delta hem de Omicron'un başak proteinlerinin bir bileşimine sahip çifte bir varyant." dedi.

DELMİCRON’UN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Diğer taraftan Delmicron'un Koronavirüsün Delta ve Omicron versiyonlarının birleşmesiyle oluşturulduğundan, son derece bulaşıcı ve şiddetli semptomlara neden olma potansiyeli olduğu düşünülüyor. Delmicron enfeksiyonun  ana varyantlarıyla aşağı yukarı aynı semptomu gösterme eğiliminde olduğu da düşünülüyor.

Delta ve Omicron’un ortak semptomları arasında şu belirtiler yer alıyor:

  • Boğaz ağrısı
  • Kalıcı öksürük
  • Baş ağrısı
  • Tat veya koku alma duyusunda değişiklik
  • Burun akıntısı
  • Yüksek ateş

Bakmadan Geçme