Çocuklar için kilit omikron semptomu açıklandı

Uzmanlar yapılan araştırmalar neticesinde aşısız çocukların omikrondan daha fazla etkilendiklerini ve bunun farklı bir öksürük ile kendini gösterdiğini açıkladı.

Çocuklar için kilit omikron semptomu açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"KÜÇÜK YAŞTAKİ ÇOCUKLARI DAHA FAZLA ETKİLİYOR"

Pediatrik bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Andrew Pavia, "Omicron'un küçük çocuklarda farklı davrandığını düşünmek için birçok neden var." dedi ve şunları söyledi:
"Küçük çocuklarda hastalığa doğru daha fazla kayma görüyoruz. Bu muhtemelen virüsteki değişikliklerle ilgili. Varyant üst solunum yollarına akciğerlerden daha fazla saldırıyor ve bu da gelişim çağındaki küçük yaştaki çocukları daha fazla etkiliyor."

KİLİT SEMPTOM ÖKSÜRÜK 

Koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve hastaneye gidecek kadar hastalanan çocukların çoğu sağlık kuruluşlarına özel bir öksürük ile başvuruyor. Doktorlar hırıltılı bu öksürüğün kulağa havlama sesi gibi geldiğini belirtiyor. Dr. Pavia, Omikron'un yetişkinlerde hastaneye yatışları azaltmasına rağmen solunum sorunları olan hastalar arasında daha fazla çocuk görmeye başladığını söyledi. Pavia ayrıca astım benzeri şikayetlerle gelen birçok çocukta koronavirüse rastladıklarını açıkladı.

MUTLAKA TEST YAPTIRILMALI

Uzmanlara göre çocuğunuz eve burnunu çekerek geliyorsa, baş ağrısından şikayet ediyorsa veya solunum problemleri yaşıyorsa bunun nedeni büyük olasılıkla Kovid-19 olabilir. Aileler çocuklarda Omikronu gösterebilecek semptomlar özellikle takip edilmeli ve emin olmak için mutlaka test yaptırılmalı.
 

Bakmadan Geçme