Çin'de yeni bir virüs tespit edildi

Çin'in Yunnan eyalatinde çalışan bilim insanları, yarasalarda ve insanlarda hastalığa neden olabilecek yeni bir virüs türü bulduklarını açıkladı.

Çin'de yeni bir virüs tespit edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araştırmacılar, BtSY2 adlı virüsün Kovid-19'a neden olan SARS-CoV-2 ile aynı aileden olduğu belirtilerek, yeni bir pandemi olasılığına karşı uyarıda bulundu.

KOVİD-19'A NEDEN OLAN VİRÜSLE YAKIN AKRABA

NTV'nin haberine göre Bilim insanları, Çin'in güneyindeki yarasalarda gizlendiği keşfedilen bir virüsün, insanlara bulaşma potansiyeli olan beş tehlikeli virüsten biri olduğunu söyledi. BtSY2 olarak adlandırılan virüsün, Covid-19’a neden olan virüs olan SARS-CoV-2 ile yakın akraba olduğu açıklandı.

5 YENİ VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Çalışmanın yazarları yaptıklarının yaptıkları açıklama şu şekilde:

"Hem SARS-CoV-2 hem de  SARS-CoV ile yakından ilişkili insanlar veya çiftlik hayvanları için bulaşıcı olması muhtemel yeni beş virüs türü belirledik. Bunlardan en endişe vereni ise BtSY2 adlı virüstür."Çalışmamız, yarasa virüslerinin türler arası bulaşmasının ve bu hayvanların virüs oluşumu üzerindeki etkilerini vurgulamaktadır.”

Nottingham Üniversitesi'nde virolog olan Prof. Dr. Jonathan Ball, "Ana mesaj, yarasaların çok sayıda farklı virüs türünü barındırabileceği ve ara sıra onlara aynı anda ev sahipliği yapabileceğidir. Bu tür ortak enfeksiyonlar, özellikle corona virüs gibi ilgili virüslerle, virüse kritik genetik bilgi parçalarını takas etme fırsatı vererek doğal olarak yeni varyantlara yol açar." ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme