Bilim insanlarından Kovid itirafları! Pişman oldular

Bilim insanlarından Kovid itirafları! İngiliz gazetesi The Guardian, ülkedeki önemli bilim insanlarıyla koronavirüs ve pandemi sürecine ilişkin pişmanlıkları üzerine bir röportaj gerçekleştirdi.

Bilim insanlarından Kovid itirafları! Pişman oldular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birbirinden ilginç cevaplar veren bilim insanlarından bazıları başta aşıya inanmadıkları için pişman olduklarını söylerken, bazıları da maske ve diğer tedbirler konusunda yanıldıklarını itiraf etti. Söz konusu haberde yer alan bilim insanları ve itirafları ise şöyle:

"AŞILARIN BAŞARILI OLACAĞINA İNANMADIM"

Londra Emperyal Koleji'nin (Imperial College London) enfeksiyon hastalıkları bölüm başkanı Prof. Peter Openshaw, aşıların başarılı olacağına inanmadığını itiraf etti. "Bilim insanları, görüşlerinin kanıtlanmış olgularla değişmesinden zevk alır. Bu, geri adım atmanın bir başarısızlık olarak görüldüğü siyasetten farklıdır." diyen Openshaw şöyle devam etti:

"Dürüstçe söylemem gerekirse, aşıların işe yarayacağına inanmadım. İnsanları etkileyen bir korona virüse karşı hiçbir aşı örneği yoktu ve hayvan korona virüsü için olanlar da o kadar iyi değildi."

"MASKELER KONUSUNDA YANILDIM"

University College London'da davranış değişimleri merkezinin direktörü Prof. Susan Michie, maskelerin faydası konusunda yanıldığı itirafında bulundu. Michie, pandeminin ilk günlerinde virüsün daha çok yüzeylerden bulaştığının düşünüldüğünü, bu nedenle kendisinin de enfekte olan kişilerin maskelerini elledikten sonra yüzeylere de dokunarak bulaşa sebep olabileceği yönünde görüş bildirdiğini anlattı. Bu dönemde insanların maske taktıkları için daha az dikkatli davranacağına inandığını da söyleyen Michie, virüsün bulaşma şekline dair yeni kanıtlar geldikçe fikrini değiştirdiğini belirtti.

"ÜLKE DIŞINDAN TAŞINMASI RİSKİNİ HAFİFE ALDIM"

Londra Emperyal Koleji'nden epidemiyolog Prof. Neil Ferguson, ülke dışından İngiltere'ye virüs taşınması riskini düşük hesapladıklarını söyledi. Ferguson aynı zamanda, virüsün gelişmesini beklemekle beraber, bulaşıcılık oranı bu kadar artacak şekilde mutasyona uğrayacağını öngörmediğini de itiraf etti.

Bakmadan Geçme