Bakan Koca: "Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık dört kat birden arttı"

Bakan Koca, "Omikron varyantı küresel ölçekte olduğu gibi ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık dört kat birden artı." dedi.

Bakan Koca: &quotVaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık dört kat birden arttı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs Bilim Kurulu haftalık değerlendirme için video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan kurulun gündeminde illerdeki vaka sayıları ve hastaneye yatış oranları vardı.
Toplantının ardından Bakan Koca YouTube hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

"OMİKRON ÜLKEMİZDE BASKIN HALE GELDİ"

Bakan Koca'nın açıklamalarından satırbaşları: 
Omikron varyantının seyrinden bahseden Bakan Koca, " Omikron varyantı küresel ölçekte olduğu gibi ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık dört kat birden artı. Hastanelerde tedavi edilmesi gereken hasta sayısında da artış yaşandı. Ancak omicron varyantı salgının tehlikesini azaltacağa benziyor. Salgının ilk dönemlerine kıyasla enfekte olanların daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor olsa da hiçbir sağlık sisteminin kapasitesi sınırsız değildir. " dedi.

"PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALDIRILMIŞTIR"

Bilim Kurulu'nun verdiği kararlaradan  da bahseden Bakan Koca, "Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır." diye konuştu.

"KİMSENİN TEREDÜTÜ OLMAMALI"

Yerli aşı Turkovac  ve izalasyon hakkında da konuşan Bakan Koca, "Aşımızı güvenli şekilde kullanabileceğimizi yüksek sesle söylemek konusunda kimsenin tereddütü olmamalı.İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler." ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme