Bakan Koca'dan Türkiye'de maymun çiçeği vakalarına dair açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de maymun çiçeği vakalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'dan Türkiye'de maymun çiçeği vakalarına dair açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"PANDEMİ NEDENİ OLACAĞINA İNANMIYORUM" 

Meclis'te, maymun çiçeği hastalığına dair gazetecilerin sorularınıı yanıtlayan Bakan Koca, hastalığın bir pandemi nedeni olmayacağını belirtti. Bakan Koca, "Zaten olduğunda bunu açıklamış, bildirmiş oluruz. Maymun çiçeği hastalığının bir pandemi sebebi olacağına inanmıyorum. Çünkü damlacık enfeksiyonu ile bulaşmadığını daha çok salgı ve yakın temasla bulaştığını biliyoruz. O nedenle bu konuda gereksiz bir tedirginlik oluşmamalı. Vatandaşımız müsterih olsun. Bu anlamda yeri geldiğinde nasıl hareket edilmesi gerektiğini de bakanlığımız yakın takip etmekte. Bu çerçevede söylenmesi, dikkat edilmesi gereken bir durum olursa bunu da açıklamış oluruz." dedi. 

Türkiye'de halihazırda maymun çiçeği vakası görülmediğinin altını çizen Bakan Koca, Amerika'da aşı çalışmalarının başladığını ifade etti. Türkiye'de hastalığa karşı bir aşı geliştirilmesi konusunda istişare halinde olduklarını kaydeden Bakan Koca, "Biz de bu noktada arkadaşlarla, bilim kuruluyla, özellikle geliştirmek noktasında neler yapabiliriz, bununla ilgili de istişare halindeyiz." diye konuştu. 

Koca, Kovid-19 nedeniyle yoğun bakımda yatan hasta sayısının sorulması üzerine, bu sayının son derece düştüğüne, pandeminin ilk dönemine göre neredeyse 6-7'de birine kadar indiğine, hatta birçok ilde yoğun bakımların kapalı olduğuna dikkati çekti.

Bakmadan Geçme