Bakan Koca açıkladı : Maymun Çiçeği pandemiye yol açar mı?

Tüm dünyada paniğe yol açan maymun çiçeği hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, 'Hastalık pandemiye yol açmaz, 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzelir.' dedi.

Bakan Koca açıkladı : Maymun Çiçeği pandemiye yol açar mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 Mayıs gününden itibaren İngiltere'den yayılmaya başlayan Afrika kökenli virüs, ABD, Kanada, İspanya, Belçika, Fransa, Portekiz, İtalya, İsveç, Almanya, Avustralya, İsrail'in ardından İsviçre'de vaka bildirdi. Çiçek virüsünün bir benzeri olan maymun çiçeği, yüzde ve vücudun geri kalanında deri döküntüleri, ateş ve baş ağrısı gibi semptomlarla kendini gösteriyor. Avrupa'da maymun çiçeği vakası 100'ü aşarken, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada vakanın Türkiye'de henüz görülmediği açıklandı.

Açıklamalar art arda gelirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından, vatandaşı rahatlatacak bir paylaşımda bulundu.

Virüsün pandemiye dönüşmeyeceğini aktaran Fahrettin Koca, şu ifadelerle devam etti;

"Maymun Çiçeği Hastalığı konusunda kamuyou müsterih olmalı: Hayvan kaynaklı olan, bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir Pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika’da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır."

Bakmadan Geçme