Rekor Galatasaray'ın

Galatasaray, Süper Lig'in 25. Haftasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etti. Lig'de üst üste 14. Galibiyetini alan Galatasaray rekoru eline geçirdi.

Rekor Galatasaray'ın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Galatasaray’a galibiyeti getiren golü 57. dakikada yeni transfer Nicolo Zaniolo kaydetti. Zaniolo 128 gün sonra çıktığı bir resmi maçta gol sevinci yaşadı.

Galatasaray bu galibiyet ile puanını 60’a yükseltti ve maç fazlasıyla en yakın takipçisi olan Fenerbahçe ile puan farkını 9’a yükseltti.

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR

-İlk 20 dakikası kısır geçen maçta iki takımın da bulduğu bir pozisyon olmadı.

-Galatasaray’da 22. dakikada sakatlanan Juan Mata kenara geldi ve yerini Rashica’ya bıraktı.

-33. dakikada Galatasaray etkili geldi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Boey topu içeriye çevirdi, Kerem’in topukla dokunduğu top savunmadan sekti. Seken topu ceza sahası yayının gerisinde alan Torreira sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı. Günay soluna giden topu son anda kornere çeldi.

-Galatasaray baskısını artırdı… 41. dakikada Rasicha sağ kanattan ortasını yaptı, gelen topa yarım vole vurmak isteyen İcardi’den önce savunma araya girdi ve top kornere gitti. Kerem’in kullandığı kornerde Moura İcardi yakın direğe kafayı vurdu, Günay çok iyi çıkardı ve top bir kez daha kornere çıktı.

-İlk yarının sonuna doğru Galatasaray atakları sıklaştı… 45. dakikada Galatasaray Boey’in sağ kanattan ortaladığı topa Toreira sert vurdu ama top farklı bir şekilde auta gitti.

-45+1. dakikada sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Kerem savunma arkasına oynadı, topu alan İcardi sert vurdu. Top üstten auta çıktı.

İlk yarıda gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

-57. dakikada Galatasaray golü buldu…  Paslaşmaların ardından topu alan Rashica savunma arkasına oynadı, kaleci ile karşı karşıya kalan Zaniolo düzgün bir vuruşla kaleci Günay’ın solundan topu ağlarla buluşturdu.

-63. dakikada sağ kanattan Boey ceza sahasına kesti. Topu alan İcardi düzeltti ama Kasımpaşa savunması uzaklaştırdı. Uzaklaştırılan topa Kerem gelişine sert vuran ama şut savunmadan döndü.

-90+13. dakikada Kasımpaşa beraberliğe yaklaştı… Sağ kanattan Gholizadeh korneri kullandı. Muslera çıktı ve topu yumrukladı. Seken topu ceza sahası içinde Fall sert vurdu. Muslera topu iki hamlede kontrol etti.

Karşılaşmanın kalan bölümünde Galatasaray ve Kasımpaşa etkili olmaya çalıştı ama başka gol olmadı ve maç 1-0 bitti. Galatasaray bu galibiyet ile üst üste 14. maçını kazandı ve Süper Lig tarihinde üst üste en fazla maç kazanan takım oldu.

Yorumlar 1
Galatasaray durdurulamıyor 14 Mart 2023 11:08

Ahmet efe

Bakmadan Geçme