Bir zamanlar üniversite sınavına girecek parası yoktu, şimdi belediye başkanı oldu

Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavına girecek parası olmadığını söyleyen Yıldız Acar, şimdi ilçesi Doğubayazıt'a (Ağrı) belediye başkanı oldu.

Bir zamanlar üniversite sınavına girecek parası yoktu, şimdi belediye başkanı oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, Bülten TV’ye verdiği röportajında, Belediye olarak öğrencilere ve eğitime dönük projelere özel önem verdiklerini söyledi.

“LİSEYİ BİTİRDİKTEN SONRA YKS’YE GİRECEK PARAM YOKTU”

2021 yılı içinde öğrenciler için yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi veren Başkan Yıldız Acar, özellikle üniversite eğitimi görmek isteyen öğrencilerle ilgili projelerin kendileri için öncelikli olduğunu ifade etti. Söz konusu projeler kapsamında öğrencilerin YKS ücretlerini ödediklerini belirten Acar, kendisinin de bir zamanlar üniversite sınavına girecek para bulamadığını dile getirdi. Acar, “Ben kendimden biliyorum; liseyi bitirdikten sonra YKS’ye girecek param yoktu. O dönemde Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanının yanına gitmiştim ve o benim sınav ücretimi ödemişti. Aynı şekilde YKS’den önce iki genç kızımız geldi. Sınava girecek imkanları olmadığını söyledi. Kendi eski günlerim de aklıma geldi. Biz de tüm Doğubayazıt’taki öğrencilerimizin YKS giriş ücretlerini karşıladık.” dedi.

Öte yandan bin 500 öğrenciye de kaynak kitap desteği sağladıklarını kaydeden Acar, öğrencilerle ilgili projelerini hız kesmeden bu yıl da sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme