Oyuncu Merve Dizdar Cannes'da nasıl 'en iyi kadın oyuncu' ödülü aldı?

Masumlar Apartmanı'nın Gülben'i Merve Dizdar, Cannes Film Festivalinde en iyi kadın oyuncu ödülü aldı. Peki, Merve Dizdar kimdir, kaç yaşında, nereli ve oyunculuk kariyerine nasıl başladı?

Oyuncu Merve Dizdar  Cannes'da nasıl 'en iyi kadın oyuncu' ödülü aldı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Masumlar Apartmanı dizisinde Gülben karakterini canlandıran Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstünde' (About Dry Grasses) filmindeki performansı ile 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldı. 

ÖDÜLÜNÜ KADINLARA ATFETTİ

Ödülünü, Türkiye'deki kadınlara atfeden Merve Dizdar, ödül konuşmasında, “Ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.” dedi.

Peki, Merve Dizdar kimdir?

MERVE DİZDAR KİMDİR? NERELİ? KAÇ YAŞINDA?

25 Haziran 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Merve Dizdar,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümünden mezun oldu. Ardından Kadir Has Üniversitesinde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yapan Merve Dizdar, ilk olarak Aksanat Çocuk Oyunları ile tanındı.

İlk sinema deneyi 'Bir Ses Böler Geceyi' filmi olan Merve Dizdar,  Kavak Yelleri, Geniş Aile, Bir Yastıkta, Doksanlar ve Çılgın Dersane Üniversitede, Masumlar Apartmanı ve Ömer dizilerinde rol aldı.

 

Bakmadan Geçme