Ovacık'a Avrupa'nın en uzun ikinci pisti yapılacak

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaklaşık 4 milyon liralık yatırımla yaptırılan Türkiye'nin en uzun, Avrupa'nın ise en uzun ikinci dağ kızağı istasyonunun turizme katkı sağlaması bekleniyor.

Ovacık'a Avrupa'nın en uzun ikinci pisti yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğal güzellikleriyle dikkatleri üzerine çeken 1500 rakımlı Ovacık ilçesi, son yıllarda sportif faaliyetlerde aktif rol oynuyor. Her yıl binlerce turistin uğrak noktası olan ilçede, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçen yıl "Ovacık 4 Mevsim Kayak Keyfi Yaşatıyor" projesi hayata geçirildi.

Proje Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığınca destekleniyor. İlçedeki Ovacık Kayak Merkezi'ne 1800 metre uzunluğunda dağ kızağı istasyonunun yapımına başlandı. Yaklaşık 4 milyon lira bütçeyle yapılacak olan kızak istasyonunun büyük ölçüde montaj işlemleri de tamamlandı. Kızak istasyonu Aralık ayında hizmete açılacak.

Tesis alanında inceleme yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, Tunceli'nin doğal güzellikleriyle ilgi odağı haline gelen bir yer olduğunu belirtti.

"ANADOLU'NUN VE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN HERKESİ BURAYA BEKLİYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilçeye çeşitli yatırımlar yapıldığını vurgulayan Ekinci,"Şu an dağ kızağı konusunda çalışma yürütüyoruz. Buraya yapılan dağ kızağı istasyonu, ülkemizin en uzun, Avrupa'nın ise ikinci uzun pisti olacak. Pist uzunluğumuz 1800 metredir." diye konuştu.

Lokman Ekinci Projenin tamamlandıktan sonra Tunceli’ye güzel bir tesis kazandırmış olacağını kaydetti.

Bölgeye gelen turistlerin dağ kızağına binerek eğlenceli anlar yaşayacağını söyleyen Ekinci, "Tesis sayısı artınca insanların burada kalma süreleri uzar. Çevre illerden buraya geliş gidişler olduğu zaman insanlar arasında kültür kaynaşması olur. Anadolu'nun ve dünyanın dört bir yanından herkesi buraya bekliyoruz. İnsanlarımız gelip ilimizin doğasını ve son yıllarda devletimizin yaptığı yatırımları görsünler. Çünkü Tunceli saklı bir cennettir." diye kaydetti.

Bakmadan Geçme