• Haberler
  • Siyaset
  • Mustafa Sarıgül, genel af çağrısını Şırnak'ta yeniledi

Mustafa Sarıgül, genel af çağrısını Şırnak'ta yeniledi

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, il il dile getirdiği 'genel af' çağrısını, bu kez Şırnak Cezaevi önünde dile getirdi.

Mustafa Sarıgül, genel af çağrısını Şırnak'ta yeniledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Şırnak'a gelen Sarıgül, Şırnak T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"KOĞUŞLAR DOLDU"

Ziyaret ettiği diğer illerde yaptığı gibi, buradan da 'genel af' çağrısında bulunan Sarıgül, cezaevlerinde kapasitenin dolmasından dolayı genel afın zorunlu hale geldiğini ifade etti. Sarıgül, "Şu an da cezaevlerin kapasitesi 275 bin yatak kapasiteli. Şu an da bu kapasitenin üzerinde birçok mahkum ne yazık ki, 20 kişilik koğuşlarda kalmak zorunda kalıyorlar. Pandemi nedeniyle hızlı yargılamalar oldu. Bu yargılamalarda gözden kaçan bazen konular oldu. Şırnak Cezaevinden tüm yurttaşlara, siyasi partililere sesleniyorum; TDP olarak af çağrımız siyasi bir talep değil, tamamen vicdani bir taleptir." dedi.

"CEZAEVİNDEN ÇIKANLARA İŞ OLANAĞI SAĞLANMALI"

Mülteci ve sığınmacılara tanınan haklar gibi, cezaevinden çıkanlara da benzer haklar tanınması ve iş olanağı sağlanması gerektiğini kaydeden Sarıgül, "Onlara iş olanaklarını mutlaka sağlamamız lazım. Toplumsal barış için, kardeşlik hukuku için annelerin babaların evlatlarına kavuşması için, çocukların anne ve babalarına kavuşması için affet Türkiye'm, affet Türkiye'm. Bu konuda bütün siyasi parti genel başkanlarına çağrıda bulunuyorum. Af talebimiz siyasi bir talep değil, tamamıyla vicdani bir taleptir. Affın kime yarayacağı, kime ne kadar oy getireceği bu bizim gündemimizde kesinlikle yok. Affa vicdani bir mesele olarak bakıyoruz. Türkiye Değişim Partisi toprağına bağlı olan, bayrağına, ulusal birlikten asla taviz vermeyen bir siyasi partidir. Şırnak'ta 62. Cezaevinin önündeyiz. Çocukların anne ve babalarına kavuşması için affet Türkiye'm, affet Türkiye'm." diye konuştu. 

Öte yandan, ehliyet affı konusuna da değinen Sarıgül, Türkiye'de 2 buçuk milyon sürücünün çeşitli nedenlerle ehliyetlerine el konulduğunu ve bu kişiler için de acil bir ehliyet affı çıkarılması gerektiğini vurguladı. 

Sarıgül, basın açıklamasının ardından beraberindeki heyet ile birlikte Cizre ilçesine geçti.

Bakmadan Geçme