• Haberler
  • Muş
  • Muşlu öğretmen ve öğrenciler konteyner için seferber oldu

Muşlu öğretmen ve öğrenciler konteyner için seferber oldu

Muş Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri burs ve maaşları ile depremzedeler için konteyner alacak.

Muşlu öğretmen ve öğrenciler konteyner için seferber oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muş Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri okul bünyesinde başlattıkları kampanya ile bir günde yaklaşık 80 bin TL topladı.

Yapılan bağış kampanyası ile ilgili açılamada bulunan Muş Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ramazan Sav, bağışları AFAD'a konteyner alımı için teslim edeceklerini açıkladı. 

Sav, kampanya hakkında şu bilgileri verdi: 

"Depremin ilk günü ile birlikte okul olarak bir şeyler yapmak istedik. İlk olarak 4 kişilik bir ekip ile deprem bölgesinde görev aldık. 3 kişilik ekip arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Okulumuzun rehber öğretmeni ise psikososyal destek için Hatay’da çalışmalar yürüttü. Deprem bölgesinden döndükten sonra yardım kampanyası başlattık. En temel ihtiyaç olan konteyner almayı düşündük. İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte konteyner parası topladık. Müthiş bir katılım ile kısa bir sürede 80 bin TL topladık. Toplanan bu paraları Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde AFAD hesabına ya da konteyner alacağımız şirket hesabına aktaracağız. Öğrencilerimiz staj paralarını bağışlarken, öğretmen ve velilerimiz de destek oldular. Maddi desteğin yanında bir de manevi desteklerimiz oldu. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz depremin akabinde öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte 5 hatim okudular."

Bakmadan Geçme