Zehra öğretmen hem öğretiyor hem eğlendiriyor

Korkut ilçesine bağlı Güneyik köyündeki sınıf öğretmeni Zehra Sözcü Yalçın, birinci sınıf öğrencilerine okuma ve yazmayı eğlenceli şekilde öğretiyor.

Zehra öğretmen hem öğretiyor hem eğlendiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yalçın, sınıfta "Ö" harfini örümcek adam maskesi, "M" harfini makarna, "P" harfini pizza ve "K" harfini öğretirken de öğrencilerle kahvaltı yapıyor. Öğretmen Yalçın, gazetecilere, 4 yıl önce Muş'un Korkut ilçesine sınıf öğretmeni olarak atandığını söyledi.

Okulda birinci sınıflara eğitim verdiğini hatırlatan Yalçın, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimin yaşları küçük. Somut işlemler döneminde öğrenciler yaparak ve yaşayarak döneminde oldukları için kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla onları öğretimin içine çekiyorum. M harfini öğretirken makarna yapıyoruz, T harfini öğrenirken turşu kurduk, P harfini öğrenirken pizza yedik, Ö harfini öğrenirken örümcek adam maskesi yaptık. Bu etkinliklerle öğrenciler okula hem severek geliyor hem de daha kalıcı okuma yazma öğreniyor. Derste etkinlik sırasında öğrencilerim daha çok mutlu oluyor, daha çok dersten zevk alıyorlar. Burada imkanlarımız biraz kısıtlı. Biz de bunu eğlenceli haline getirmeye çalışıyoruz, imkansızlıkları avantaja çeviriyoruz."

Öğrencilerden Firdevs Erek ise öğretmenlerinin her harfi bir etkinlikle öğrettiğini ve bundan çok mutlu olduğunu belirterek, "Bize okuma ve yazmayı öğretiyor ve etkinlikler yapıyor. Burada güzel zaman geçiriyoruz." ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme