Üniversite öğrencileri harçlıklarını sessiz canlar için harcıyor

Konya'da hayvanlara eziyet edile dursun, Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri ile sahipsiz hayvanları besliyor.

Üniversite öğrencileri harçlıklarını sessiz canlar için harcıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muş Alparslan Üniversitesi Varto Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 2 yıldan bu yana yürüttükleri çalışma kapsamında, harçlıklarından biriktirdikleri ile sokak hayvanlarını besliyor. 

Çalışma ile ilgili bilgi veren  Öğretim Görevlisi Murat Kaymaz, 'Can Dostlar İçin Bir Kap Mama" sloganıyla yürüttükleri çalışmada, ayrıca hayırseverlerden de destek aldıklarını söyledi.

Kaymaz, "Havaların soğumasıyla ilimizde bulunan hayvanların yiyecek bulmakta zorluk çekeceğini biliyoruz. 2 yıldır düzenli yaptığımız çalışmayı gelecek günlerde artırmayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz bu konuda bir farkındalık oluşturmak istiyor. Muş'ta yaklaşık 20 kilometrelik alanda 4 farklı lokasyonda öğrencilerimizle beraber yüzlerce can dostumuza mama veriyoruz." dedi.

Öğrencilerden Gürkan Aslan, haftanın iki üç günü besleme yaptıklarını ve hayvanların artık kendilerini tanıdığını dile getirdi. 

Bir başka öğrenci Garibe Doğru da, "Hayvanlar yiyecek bulmakta zorlanıyor. Aç olduklarını ve üşüdüklerini söyleyemiyorlar. Onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu bizi mutlu etiyor." diye konuştu.

Bakmadan Geçme