Muş'ta Türk otağları canlandırıldı

Atlar, çadırlar. yöresel kıyafetler... Murat Nehri kıyısına Atayurt Muş Sultan Alparslan Otağı kuruldu. Otağı haftada 10 bin kişi ziyaret ediyor.

Muş'ta Türk otağları canlandırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muş Valiliği, Murat Köprüsü çevresinde 888 dönüm arazine üzerine kurduğu Sultan Alparslan Parkında eski Türk otaklarını canlandırdı.

HAFTADA 10 BİN CİVARINDA ZİYARET

Kent ekonomisine de katkı sunan parkta 16 Türk devletini simgeleyen 16 otağ bulunuyor. At binme, ok atma, yöresel kıyafetlerle fotoğraf çektirme gibi etkinlikler katılımcılar tarafından rağbet görüyor. Otak haftalık 10 bin civarında ziyaretçi alıyor.

Otağ hakkında bilgi veren Kırgız Türkü Kenan Aytaç, “Bir yıl önce Muş Valiliği desteği ile kültürel bir konsept oluşturan kültür merkezi çalışmalarında sona geldik. Yaklaşık olarak bir haftadır hizmet vermeye başladık. Buraya gelen misafirlerimiz ok atabilecek, ata binebilecek ve 16 Türk devletini simgeleyen otağlarımızda günü birlik kalabilirler. Burada közde kestane ve mısır ikramlarımızın yanında yöresel yemeklerimiz de var. Ziyaretçilerimiz ayrıca yöresel kıyafetlerle fotoğraf çektirebilecekler. Burada geleneksel festivaller yapacağız.” dedi.

ANADOLU'YA AÇILAN KAPI

İl dışından yoğun ilginin olduğunu belirten Aytaç,  “Muş’un tarihi bir önemi var. Burası Anadolu’ya açılan kapı ve Sultan Alparslan’ın yurdu. İl dışından gelen misafirlerimizi bekliyoruz. Murat Nehri ve Tarihi Murat Köprüsü’nün hemen yanındayız. Burası devletimizin güzel bir hizmeti. Buraya bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme