Muş'ta okul bahçesinde yetişen ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor

Muş'un Taşoluk Köyü İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, bahçeye çevirdikleri alanda yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Muş'ta okul bahçesinde yetişen ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğretmen ve öğrenciler, 2014'te okulun arka tarafında bulunan yaklaşık iki dönüm araziyi bahçeye dönüştürdü. Elma, armut, kayısı gibi meyve fidanları diken, çeşitli sebzeler yetiştiren öğretmen ve öğrenciler, yıllardır ürettikleri ürünleri köydeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Okul Müdürü Muhterem Özden, bahçede elde ettikleri meyve ve sebzelerden yıllardır köylülerin faydalandığını söyledi.

Toprak taşıdıkları yaklaşık 2 dönümlük alanı bahçeye dönüştürdüklerini anlatan Özden, şunları belirtti:

“İHTİYACI OLANLAR GELİP BAHÇEDEN HEM MEYVE HEM DE SEBZELERİ TOPLUYOR”

"Bahçemizden meyve ağaçlarının yanı salatalık, domates, biber, soğan, kabak ve çeşitli yeşillikler yetiştiriyoruz. Personellerimiz ve öğrencilerimiz boş vakitlerinde buranın bakımını yapıyor. İhtiyacı olanlar gelip bahçeden hem meyve hem de sebzeleri topluyor. Bahçemizde 72 meyve ağacı bulunuyor. Okula ait bahçede öğrencilerin de toprakla vakit geçirip, kendilerini yetiştirmeleri, sosyal sorumluluk açısından gelişimleri için faydalı olacaktır."

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN FAYDALANDIĞI BAHÇEMİZİN BAKIMINI AKSATMIYORUZ”

Okul personeli Davut Yıldırım da her yıl düzenli olarak bahçenin bakımını yaptıklarını dile getirerek, "Çapa, sulama ve zararlı otların toplanması gibi çalışmalarımız oluyor. İhtiyaç sahiplerinin faydalandığı bahçemizin bakımını aksatmıyoruz." ifadesini kullandı. 

Bakmadan Geçme