Muş'ta geçler ''Sahne Sırası Sende'' projesiyle yarışıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 Kültür ve Sanat Yarışmaları 'Sahne Sırası sende' projesi kapsamında Muş'ta il birinciliği ses yarışması düzenlendi.

Muş'ta geçler ''Sahne Sırası Sende'' projesiyle yarışıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik Merkezi Spor Salonunda 34 katılımcıyla gerçekleşen ses yarışmasında gençler, birincilik için mücadele etti. Yarışma sonucunda birinci olan Ömer Can Aksoy ve Havin Kotan, Elazığ’da düzenlenecek Doğu Anadolu Bölge Finalinde Muş’u temsil edecek.

Gençlik Hizmetleri Müdürü Hamdullah Kardaş yaptığı açıklamada, ‘’2023 yılı gençler arası yarışmaları Gençlik ve Spor Bakanlığımız tertip ediyor. Bizlerde önce bölge finallerinde daha sonra Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecek gençlerimizi seçtik. İlimizde birinci olan çocuklarımız bizi Elâzığ’da bölge finallerinde temsil edecek. Geçen yıl şiir yarışmasında Türkiye finallerine gittik. İnşallah bu yılda da ses, şiir, tiyatro ve bilgi yarışmalarında Türkiye finallerine kalacağız. Gençlik merkezimiz Muş’un merkezinde olma hasebiyle birçok gencimize ulaşıyor. Yarışmalarımıza vatandaşlar tarafından yoğun ilgi oldu. 34 yarışmacı arasında dereceye giren arkadaşlar bizi bölge yarışmalarında temsil edecek” ifadelerini kullandı.

‘’DÜŞÜNEN, OKUYAN VE ARAŞTIRAN GENÇLERİN YETİŞMESİNİ AMAÇLIYORUZ’’

Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş ise düşünen, okuyan ve araştıran gençlerin yetişmesini amaçladığını belirtti ve sözlerini, ‘’Bakanlığımız gençlerimize geleneksel sanatımızı uygulamaları için düşünen, okuyan ve araştıran gençlerin yetişmesi amacı ile ses ve bilgi yarışmaları düzenlemektedir. Birinci olan gençlerimiz bölge şampiyonasında ilimizi temsil edecekler. Burada derece alan gençlerimiz Türkiye şampiyonasına katılacak. Şampiyonada derece alan gençlerimize bakanlığımız tarafından birinciye yurt dışı gezisi, ikinciye dizüstü bilgisayar ve üçüncüye akıllı telefon hediye edilecektir” diyerek sürdürdü.

‘’BUNDAN SONRA Kİ HEDEFİM TRT SANATÇISI OLMAK”

Yarışma birincilerinden Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Havin Kotan’da birinciliği ve hedeflerine dair konuştu.

Kotan, ‘’Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği ses yarışmasında popüler müzikte birinci oldum. Bölge şampiyonasında ilimizi temsil edeceğim. Başarılı olursam Türkiye şampiyonasına katılacağım. Bundan sonra ki hedefim TRT sanatçısı olmak” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme