Muş'ta evlat nöbeti tutan aile sayısı 32'ye yükseldi

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve partinin il başkanlığı önünde eylem yapan aile sayısı 32'ye yükseldi.

Muş'ta evlat nöbeti tutan aile sayısı 32'ye yükseldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eylemi sürdürdü.

Yeni katılan aileyle birlikte HDP il binası önünde bir araya gelen anne ve babalar, "Halk Düşmanı Parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti" "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı.

Oğluna kavuşma ümidiyle eyleme yeni katılan anne Zübeyde Akkoyun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde eğitim gören oğlundan 7 yıldır haber alamadığını söyledi.

"BENİ SEVİYORSAN GEL"

Evladına teslim olması için çağrıda bulunan Akkoyun, "Oğlum sabah kahvaltısını yapıp evden çıktı ve bir daha dönmedi. Oğlum sesimi duyuyorsan, nerede olursan ol gel. Seni çok özledim. Ben, baban, kardeşlerin dört gözle seni bekliyoruz. Beni seviyorsan gel." dedi.

Anne Naciye Sönmez Yıldız ise 53 haftadır HDP önünde evlat nöbeti tuttuklarını belirtti.

Çocuğunu HDP'den istediğini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"BU DERT BU ACI ARTIK BİTSİN"

"Çocuklarımız neredeyse bize geri göndersinler. Biz evlatlarımız için burada bekliyoruz. Kimse derdimizi, acımızı bilmiyor. Bu dert, bu acı artık bitsin. Bir aile daha aramıza katıldı. Herkes evladını istiyor. Evlatlarımızın orada olmasının kimseye bir hayrı yok. Evlat acısı zor. Allah kimseye göstermesin. Biz bu acıyı çekiyoruz. Çocuğum gelinceye kadar eyleme devam edeceğim."

"GÜN GEÇTİKÇE AİLEMİZ BÜYÜYOR"

Anne Gülbahar Teker'de Muş'ta ilk eylemi Özcan ailesiyle başlattıklarını dile getirdi. Teker,  "Gün geçtikçe ailemiz büyüyor. Biz tek çocuk bile dağda kalmayıncaya kadar beklemeye devam edeceğiz. Biz gitmiyoruz, kimseden de korkmuyoruz."  ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme