Muş'ta ''Bulanık Esnaf Kredi Kooperatifin Birleştirilmiş Olağan Kongresi''

Muş'un Bulanık Esnaf Kefalet ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağan mali kongresi gerçekleştirildi.

Muş'ta ''Bulanık Esnaf Kredi Kooperatifin Birleştirilmiş Olağan Kongresi''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bulanık’ta bir restoranda gerçekleşen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Devamında mali kongreye ilişkin raporlar okundu, oy birliğiyle kabul edildi.
Kongrede konuşma yapan Bulanık Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yakup Kaya, aktif üye sayılarının 700 olduğunu açıkladı.

Kongreye katılanlara teşekkür eden Kaya, “Geçmişte Bulanık Esnaf Kredi Kooperatifi ne işe yaradığını, ne işler yaptığını kimse tarafında bilinmiyordu. Esnaf kefalet sadece belli kesimler tarafında yönetiliyordu, belli kesimlere kredi veriliyordu. Bu kredinin geri dönüşümü söz konusu olmuyordu. Bundan dolayı Bulanık’ın esnafı gerçekten çok zor durumdaydı. Bulanık’ın imajı dışarıdan olumsuz bir etki yaşatmıştı. Biz işte böylesi çökmüş borç altında olan bir kooperatifi devir aldık ve bugünlere taşıdık. Bu doğru pratiğimizle biz aynı zamanda ilçedeki bütün sivil toplum örgütleriyle de dayanışma içerisinde, kanaat önderlerimize danışarak insanlarımıza hizmeti getirmeye çalıştık. Esnaflarımızın sorunlarını çözmeye çalıştık. Bir bütün esnaflarımızın en zor günlerinde yanında yer aldık. Biz esnaflarımıza sırf kredi kooperatifi olarak değil, aynı zamanda sivil toplum örgütü olarak, toplumun bütün kesimlerine ulaştık. Sorunlarına çözüm ürettik“ dedi.

‘’SİZİN DESTEĞİNİZLE BU İLÇEYİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YÖNETMEYE ÇALIŞACAĞIZ’’

Konuşmasının devamında Kaya, üyelerin desteklerinin önemini vurguladı ve ‘’Bu ilçenin geleceği için sizin desteğiniz olduğu müddetçe, sizin desteğinizle biz bu ilçeyi her anlamda en güzel şekilde yönetmeye çalışacağız. Daha önce halk bankası esnafa bakış açısı çok farklı şekildeydi. Ama biz esnaf kredi kooperatifi olarak bütün bankaların esnaflara kötü bakış imajı kaldırdık. Esnafları mağduriyetini göz önüne alarak bütün sıkıntıları çözdük. Bu da sizin desteklerinizle oldu. Eğer şimdi Bulanık halkının imajı dışarıda iyi bir görünüm sağlanmışsa buda siz değerli esnaflarımızın sayesindedir. Kim ne derse desin bundan sonrada bütün olumlu ve güzel adımlarla hep beraber olacağız. Bu işleri tek başıma yapmadım. Bu başarı yalnız benim değil sizin de eserinizdir" diye konuştu.

‘’İLÇEDEKİ ESNAFLAR HİPERMARKETLERE KARŞI BİRLEŞMELİ’’

İlçedeki esnafın, hipermarketlerle mücadele için birleşmesi gerektiğini söyleyen Kaya, “Esnaflarımızın çok zor durumda olduklarını biliyorum. İlçemize büyük marketlerin gelmesi ilçemizdeki bütün esnafları bir şeklide etkilemiştir. Hipermarketlere karşı bir olmalıyız. Birkaç esnaf bir araya gelip bunlara karşı alternatif marketler açabilir. Biz bu konuda esnaflarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Kongreye, Bulanık Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Yakup Kaya, Bulanık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hanifi Koşuncu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Taşkıran, Erzurum Bölge Kooperatif Başkanı Mürsel Karadaş, Karayazı Kooperatif Başkanı Yüksel Kaya, Varto Kooperatif Başkanı Sabahattin Kartal, Bakanlık temsilcileri ve kooperatif üyeleri katıldı.

Bakmadan Geçme