Muş'ta 10 metre karla kaplanan mezra yolları ulaşıma açılıyor

Muş'ta karla mücadele ekipleri, kar kalınlığının 10 metreye kadar ulaştığı, 10 köy ve 23 mezra ve köy yolunu açmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Muş'ta 10 metre karla kaplanan mezra yolları ulaşıma açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış şarlatının oldukça zor geçtiği kentte, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, zorlu coğrafya ve dik yamaçlı alanlarda yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açık tutabilmek için mücadele ediyor. Kar kalınlığının tipi ve fırtına nedeniyle yer yer 10 metreye ulaştığı yolda çalışan ekipler, çığ tehlikesine karşın vatandaşa kesintisiz ulaşım sağlamak için mücadele ediyor. Üçevler grup köy yolunda kepçe ve rotatif ile 1 kilometrelik yolu 1 saatte açabilen ekipler, kar kalınlığının yüksek olduğu bölgelerde adeta kardan tüneller oluşturarak ilerliyor.

"ÇIĞ TEHLİKESİ NEDENİYLE EKİPLERİMİZ DİKKATLİ ÇALIŞIYOR"

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunan karla mücadele ekip şefi Hakan Çolak, 10 köy 23 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüttüklerini söyledi. Kar kalınlığının yüksek olması nedeniyle ilerlemekte güçlük çektiklerini ifade eden Çolak, "Fırtına ve tipiden dolayı yer yer 10 metreyi bulan kar kütleleri var. Yolları açıp en kısa zamanda köylere ulaşacağız, 1 kilometrelik yolu 1 saatte ancak açabiliyoruz. Bölgede çığ tehlikesinden dolayı operatörlerimiz çok dikkatli çalışıyor." diye konuştu. İş makinesi operatörü Osman Korkmaz 'da "İlerlemekte zorluk çekiyoruz. Zaman zaman yükseklikten dolayı kar kütleleri iş makinelerinin üzerine düşüyor." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme