Muş'ta lise bostanının ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor

Muş Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yapan öğretmenler, öğrencileriyle birlikte okulun önündeki bostanlarında yetiştikleri ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Muş'ta lise bostanının ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İdarenin de desteğiyle okulun önündeki alanı değerlendirmeye karar veren öğretmenler, 500 metrekarelik alanı bostana dönüştürdü. İlkbaharda meyve ve sebze fidelerini toprakla buluşturan, destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden öğrencilerle bostanın bakımını yapan öğretmenler, yetiştirdikleri domates, salatalık ve biberleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Öğrencilerle birlikte sebzeleri toplayan İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç,  'Gelecek Tarımda Tarımın Geleceği Gençlerde' projesi dahilinde  okulun önündeki sulak alanı değerlendirmek istediklerini söyledi.

Burada ekilen ürünlerin hasadına başladıklarını belirten Kıvanç, şunları kaydetti:

"Elde edilen ürünler okulun çevresinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Bu anlamda çocuklarımızın tarımla iç içe olmalarını sağladık. Bünyesinde tarım alanı veya tarım bölümü olan okullarda değil de diğer okullarımızda da bu faaliyetlerin yapabileceğini örneklemiş oldular. Ben inanıyorum ki çocuklarımızın sadece akademik anlamda değil aynı zamanda yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmelerine yararlı olacaktır."

Öğrenciler ise elde edilen ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Bakmadan Geçme