Muş'ta Kovid-19 yoğun bakım ünitesi çalışanları yeni yıla görevde giriyor

Muş Devlet Hastanesi'nde Kovid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları, yeni yılı görev başında karşılıyor.

Muş'ta Kovid-19 yoğun bakım ünitesi çalışanları yeni yıla görevde giriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovid-19 yoğun bakım ünitesinde fedakarca görev yapan sağlık çalışanları, yeni yıla girerken vatandaşlardan aşı olmalarını, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak tedbiri elden bırakmamalarını istedi. Salgınla mücadelenin kahramanları, Kovid-19 tedavisi gören hastalarına 'nefes' olabilmek için canla başla çalışıyor.

Yeni yıla sevdiklerinden uzak giren sağlık çalışanları, Kovid-19 hastalarına şifa olmanın mutluluğunu yaşıyor. Anestezi ve reanimasyon uzmanı Dr. Baha Sinan Karadayı, gazetecilere, yaklaşık 2 yıldan beri yoğun bakım uzmanları olarak koronavirüs ile mücadelede en ön saflarda yer aldıklarını söyledi.

Salgının halen bitmediğini hatırlatan Karadayı, şöyle konuştu:

"Yeni varyantlar tekrar karşımıza çıkıyor. Şu an hala yoğun bakımlarımızda hastalar var. Hastalarımızın yüzde 95'i aşısız ya da yeterli sayıda aşı olmamış hastalarımız şu anda yoğun bakımda yatıyorlar. Yani aşısız hastalar sıklıkla yoğun bakıma yatıyor. Aşı bu yüzden çok önemli. Salgın tamamen ortadan kalkana kadar gevşemememiz lazım. Önlemleri asla hiçbir zaman bırakmamamız lazım. Yoksa sonuçları maalesef çok ağır olabiliyor. Hiç kimsenin 'benim yaşım genç, benim ek hastalığım yok' gibi düşünmemesi ve bunlara güvenmemesi gerekiyor. Maalesef çok genç yaşta hastalar kaybettik. Vatandaşlarımız yoğun bakımda yatan hastaların hallerini görseler, eminim o almadıkları önlemler nedeniyle çok pişmanlık yaşayacaklar."

"UMARIM 2022 YILINDA NORMAL HAYATA DÖNERİZ"

Yeni yıla yoğun bakımda girdiklerini belirten Karadayı, şöyle devam etti:

"Salgın, sağlık çalışanları için ciddi bir iş yükü artışına neden oldu. Herkes ailesiyle, sevdikleriyle zaman geçirmek ister, yeni yıla onlarla girmek ister ama salgın gibi bir şeyle karşı karşıyayız. Bu ciddi bir sağlık problemi. Bu yükü hep beraber kaldırmak için tüm çabamızla buradayız. Tabi ki zorlukları var. Zorluklar bazen çok yüksek seviyelere de çıkabiliyor ama her zaman 7 gün 24 saat görevimizin başında canla başla mücadele ediyoruz. Umarım 2022 yılında artık bu salgın ortadan kalkar, normal hayata döneriz. Hepimizin artık buna çok ihtiyacı var. Ama bunun yolu da tabi maske, mesafe ve aşı gibi önlemlerle ancak bu mesafeyi kat edebiliriz. Bunlara dikkat etmediğimiz sürece maalesef devam etme riski var olacak."

Kovid-19 yoğun bakım servisinde hemşire olarak görev yapan Muhittin Esen de yeni yıla Kovid-19 vakalarıyla girdiklerini ifade etti.

"Bu yılda kendi sevdiklerimizden, çocuklarımızdan uzak olacağız. Temennimiz yeni yıla vakasız girmek." diyen Esen, şunları kaydetti:

"Maalesef aşılarını yapmayan, temasa ve hijyene dikkat etmeyen vatandaşlarımızdan dolayı hasta sayılarımız gün geçtikçe artmaktadır. O duygusal anı da içeride hastalarımızla yaşıyoruz. Hastalar, 'keşke aşımı olsaydım, o kalabalığa girmeseydim' diyorlar. Aşılarımız olsak, hijyene dikkat etsek inşallah bir sonraki yeni yıla hastasız girmiş oluruz."

Bakmadan Geçme