Muş'ta kar bir köyü yuttu!

Muş'ta merkeze bağlı Yukarıyongalı Köyü'nde bir haftadır etkili olan kar ve fırtınanın etkisiyle tek katlı evler ve ahırlar kar altında kaldı.

Muş'ta kar bir köyü yuttu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Merkeze 50 kilometre uzaklıkta yer alan  80 haneli Yukarıyongalı Köyü'nde, tek katlı evler, ahırlar, araçlar ve hayvanlar için biriktirilen otlar kar altında kaldı. İş makinelerinin giremediği bölgelerde kendi imkanlarıyla açtıkları yolları kullanan köylüler, evlerin çevresinde biriken karları da güçlükle temizleyebildi. Köy sakinlerinden Eyüp Omur, gazetecilere, bahar mevsimini beklerken kar sürpriziyle karşılaştıklarını belirtti.

Kardan tüneller açarak ahırlara ve komşulara gidebildiklerini anlatan Omur, "Evlerimiz, araçlarımız, ahırlarımız, her şeyimiz kar altında kayboldu. 57 yaşındayım, ilk kez bu kadar kar yağdığını görüyorum. Bütün evlerin önünde tüneller açarak komşularımıza ve ahırlarımıza gidiyoruz. Bugünlerde iki metreden fazla kar yağdı." dedi.

"EVDEN TÜNEL AÇARAK ÇIKTIM"

 Köyde bir haftadan bu yana yağan kar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Mikail Özçelik ise, "Evden çıkamıyoruz. Sabah evden tünel açarak çıktım. İki metreden fazla kar var. Yazı beklerken kış bizi yakaladı. Hayvanların yemi de bitti. Son zamanlarda ilk kez bu kadar kar gördüm." diye konuştu.

79 yaşındaki Sabri Yöndem'de, "Yıllardır ilk kez bu kadar kar yağdığını gördüm. Kış geri geldi. Evin önünü kürekle temizliyorum. Her gün kar atıyorum." ifade edildi.

Bakmadan Geçme