Muş'ta husumetli iki aile böyle barıştırıldı

Muş'ta 1,5 yıl önce yaşanan silahlı kavga dolayısıyla aralarında husumet başlayan iki aile barıştırıldı.

Muş'ta husumetli iki aile böyle barıştırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkeze bağlı Konukbekler beldesinde ikamet eden Fırat ve Argun aileleri arasında çıkan silahlı kavga neticesinde  3 kişinin hayatını kaybetmesi ve 5 kişinin yaralanması nedeniyle iki aile arasında husumet oluştu.

Bunun üzerine Muş Valisi İlker Gündüzöz, din görevlileri ve kanaat önderlerinin girişimleri sonucu aileler barıştırıldı. Barıştırılan ailelerin fertleri Merkez Çağlayan Camisi'nde düzenlenen törende bir araya getirildi. Tokalaşıp birbirlerine sarılan aile fertleri, barış yemini ederek Kur'an-ı Kerim'in altından geçti.

Vali Gündüzöz, burada yaptığı konuşmada, hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini belirtti.

İki ailenin de aynı dinin mensupları olduklarına işaret eden Gündüzöz, "İki ailenin fertlerine, reislerine buradan şükranlarımı sunuyorum. Bu köprüyü inşa eden, araya girenler var, çeşitli mollalarımız, kanaat önderlerimiz, belediye başkanlarımız. Böyle bir köprünün marangozluğunu yaptıkları için Allah razı olsun. Dinimizin men ettiği, kardeşin kardeşe küstüğü hadiseyi bu güzel camide bitirdiğimiz için Allah'a hamdediyorum." diye konuştu.

Törene katılan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise bir anlık öfke nedeniyle iki aile arasında tatsız bir olayın yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"KARDEŞLİK GÜNLERİMİZE DÖNME SÖZÜ VERDİK"

"Sağ olsun belediye başkanlarımız, milletvekilimiz ve sayın valimizin öncülüğü ve gayretleri sonucu bugün burada, Kur'an huzurunda ve hakemliğinde tekrar eski kardeşlik günlerimize dönme sözünü verdik. Biz de buna şahitlik ettik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu barışın da kalıcı olmasını, diğer kavgalara da örnek olmasını diliyorum."

Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek de ailelerin kendilerine kapılarını açtığını ve hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini söyledi.

"ALLAH TEKRARINI YAŞATMASIN"

Husumetin son bulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Şimşek, "Sayın Valimiz, kanaat önderlerimiz ve din görevlilerinin çok büyük emekleri var. Bu olaya hepimiz kardeş gibi üzüldük. Allah tekrarını yaşatmasın. Allah coğrafyamıza barış ve kardeşlik getirsin ki mutlu olalım." dedi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, "Bir insan hata işler, toplum tamamen acısını ve cezasını çeker. Biz bu yıl ramazan ayını bu şehir için barış ayı ilan edelim." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun dua okumasıyla son bulan törene, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdür Vekili Süleyman Gökalp, Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel, din görevlileri, kanaat önderleri ve aile fertleri katıldı.

Bakmadan Geçme