Muş'ta evlat nöbeti devam ediyor

Muş'ta, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı gerçekleştirdikleri oturma eylemi ne devam ediyor.

Muş'ta evlat nöbeti devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, her hafta Çarşamba günü yaptıkları eylemi devam ettirdi. HDP il binası önünde bir araya gelen aileler, "Halk Düşmanı Parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti" "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın." yazılı pankartlar açtı.

Çocuklarının fotoğraflarını ellerinden düşürmeyen anne ve babalar, evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulundu, HDP'ye tepki gösterdi. Baba Mehmet Zeki Budak, oğlu Yusuf Budak'ın HDP tarafından kaçırılıp dağa götürüldüğünü söyledi.

8 yıldır çocuğunu aradığını ifade eden Budak, şöyle konuştu:

“GELİN EVİNİZE TESLİM OLUN”

"Buradan oğluma sesleniyorum. Yusuf nerede olursan ol, gel teslim ol. Sen gelinceye kadar ben eyleme devam edeceğim. Buradan HDP'ye sesleniyorum, oğlumu bırakın artık gelsin. Sizin evlatlarınızı götürürlerse ne yaparsınız? Rant ve para uğruna oğlumu götürdünüz. Ben oğlumu sizden istiyorum. Oğlumu verinceye kadar buradan gitmeyeceğim. Oğlum, devletine sığın, gelir seni alırız. Seni orada kandırıyorlar, 'ceza verecekler' diye korkutuyorlar, öyle bir şey yok. PKK'ya ve bu rantçılara uşaklık etmeyin. Zamanınızı orada boşa harcamayın. Gelin evinize teslim olun."

"DEVLET ÇOCUKLARIMIZIN BABASIDIR"

Anne Naciye Sönmez Yıldız, 29 aileyle birlikte çocuklarına kavuşmak için eylemlerini sürdürdüklerini belirterek, "Biz evladımızı istiyoruz. Çocuğum, Osman, sesimi duyuyorsan, yaşıyorsan gel. Devlet iyidir. Devlet çocuklarımızın babasıdır. Burada işkence ve zulüm yoktur. Oğlumu istiyorum. Oğlumu orada bırakmayacağım." dedi.

Anne Gülbahar Teker de çocuklarını HDP ve PKK'dan istediklerini dile getirdi.

“BİZ ÇOCUKLARIMIZI İSTİYORUZ”

Çocukların teslim olması için çağrıda bulunan Teker, "Anne babalar burada ağlıyor, feryat ediyor. HDP'liler çocuklarını Avrupa'ya okumaya gönderiyor, bizim çocuklara silah verip çatışmaya gönderiyor. Biz çocuklarımızı istiyoruz. Korkmayın, biz buradayız. Allah devletimizden razı olsun. Devlet bizim babamızdır." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme