Muş'ta evlat nöbeti devam ediyor!

Muş'ta, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde yaptıkları oturma eylemlerine devam ediyor.

Muş'ta evlat nöbeti devam ediyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muş'ta, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı. Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eylemi devam ettirdi.

HDP il binası önünde bir araya gelen aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı.

Çocuklarının fotoğraflarını ellerinden düşürmeyen anne ve babalar, slogan atarak HDP'ye tepki gösterdi. Evlatlarının yolunu gözleyen aileler, çocuklarına "Teslim ol." çağrısında bulundu.

“BİR ÇOCUK DAĞDA KALMAYINCAYA KADAR BURADAYIZ”

Anne Gülbahar Teker,  Muş ve Diyarbakır'da eylemini sürdürdüğünü söyledi. Muş'ta yaklaşık 2 yıldır eylem yaptıklarını belirten Teker, "Bütün çocuklarımızı bekliyoruz. Bir çocuk dağda kalmayıncaya kadar buradayız. HDP ve PKK'ya lanet olsun. Bizden ne istiyorlar? Çocuklarımızı getirsinler, o taşların içinde ölmesin. Annelerinin, babalarının yanına gelsinler. Gelip devlete teslim olun." diye konuştu.

"GELİN DEVLETE TESLİM OLUN"

Artık evlat hasretine dayanamadığını ifade eden anne Ayten Koçhan ise, "Yeter artık, 8 yıldır oldu oğlumu görmeyeli. Evlatlarımızı PKK ve HDP'den istiyoruz. Evlatlarımızı versinler. Yeter, analar babalar ağladı. Ersin, beni duyuyorsan dön oğlum. Onlar sizi kullanıyor. Gelin devlete teslim olun." dedi.

Baba Şemsettin Özcan da HDP'nin önünde eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını dile getirdi.

“ÇOCUKLARA SESLENİYORUM, GELİN TESLİM OLUN”

Çocuğunu HDP'den isteyen Özcan, "HDP, çocuklarımızı götürdü, PKK'ya verdi. Çocuklarımızı verinceye kadar HDP'nin önünden ayrılmıyoruz. Gece gündüz çocuklarımızı düşünüyoruz. Allah kabul etmesin. Çocuklara sesleniyorum, gelin teslim olun. Sesimizi duyan hangi çocuk olursa olsun sıcak yuvasına gelsin. Orası pis bir yuvadır. Orada kimseye güvenmeyin." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme