Muş Belediyesi personeline zam yapıldı

Muş Belediyesi ile Hak-İş Sendikası arasında 1 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Muş Belediyesi personeline zam yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmza töreni belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştririldi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye ile sendika yetkilileri arasında yapılan uzun süreli görüşmeler neticesinde mutabakata varıldığını söyledi.

"TAŞERON'DAN KADROYA GEÇEN İŞÇİ BU KENTİN EMEKTARIDIR"

Uzlaşılan rakamlarla bölgenin ortalamasını yakaladıklarını belirten Asya, şöyle konuştu:

"Taşerondan kadroya geçen işçi bu kentin emektarıdır. Temizlik onların sırtında, oto amirliği onların sırtında, fen işleri onların sırtında zabıta onların sırtında. Yaptığımız zamla birlikte çocuk ve aile yardımları hariç hiçbir işçimiz 5 bin liranın altında maaş almayacak. Hayırlı olsun. Bu süreçte katkı sunan hem sendika yetkililerine hem de çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."
Yeni bir sözleşmenin heyecanını yaşadıklarını belirten  Hak-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır' da , şunları kaydetti:

"Sendika olarak bugüne kadar değerli başkanımızla uyum içinde çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Yaklaşık 3 aydır bu süreçte işçi kardeşlerimizin de hakkını korumak için gerekli çalışmayı yapıyoruz. Bir süredir yaptığımız görüşmeler neticesinde bir sonuca vardık. Sözleşmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Başkan Asya, sözleşmenin imzalandığı sırada sendika ile belediyenin uzlaştığı rakama bir puan daha ekleyerek zammı yüzde 36'ya yükseltti.

Bakmadan Geçme