Malazgirt Zaferi etkinliklerine 'Köyvivor' damga vurdu

Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 951'inci yıl dönümü etkinliklerine katılan çocuklar, alanda kurulan 'Köyvivor' parkurlarının tadını çıkardı.

Malazgirt Zaferi etkinliklerine  'Köyvivor' damga vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Muş Gençlik Merkezi tarafından 4 yıl önce hayata geçirilen 'Köyvivor' projesi dahilinde  köylere giderek çocukları sevindiren gönüllüler bu yıl katıldıkları Malazgirt Zaferi etkinliklerine de renk kattı.

Etkinlik alanına gelen çocuklar 7 etaptan oluşan parkuru birincilikle bitirmek için kıyasıya yarıştı. Gençlik Merkezi gönüllüleri, etkinlik alanında kurdukları stantta da çocukların yüzünü boyadı, oyunlar oynadı.

"HEDEFİMİZ 5 BİN ÇOCUK"

Muş Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş,  merkez olarak Malazgirt Zaferi etkinliklerinin düzenlendiği alanda çocukları eğlendirmek istediklerini söyledi. Etkinlikler kapsamında yaklaşık 3 bin çocuğa ulaştıklarını anlatan Karataş, "Hedefimiz 5 bin çocuğumuza ulaşmak. Köyvivor parkurunun dışında matrah, dart ve mini golf alanlarımız da var. Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak burada iki çadırımız bulunuyor. Özellikle Köyvivor'a yoğun ilgi var. Çocuklarımızı mutlu etmek için çaba gösteriyoruz. Amacımız çocuklarımızın gönüllerine dokunabilmek ve güzel zaman geçirmelerini sağlamak." dedi.

Gençlik lideri İrfan Batır ise merkez olarak Sultan Alparslan ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı Malazgirt'te kutlamalar kapsamında iki gündür etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

“KÖYVİVOR'LA MALAZGİRT ETKİNLİKLERİNE DAMGA VURMAYA HAZIRIZ”

Alanda Köyvivor parkuru oluşturduklarını dile getiren Batır, "Bu etkinliklerle çocuklarımızın yüreklerine dokunuyoruz. Hedefimiz 26 Ağustos'a kadar 5 bin gencimize ulaşmak, onların minik yüreklerine dokunmak. Çok zevkli geçiyor. Halkın ilgisi de büyük. Köyvivor'la Malazgirt etkinliklerine damga vurmaya hazırız." açıklamasında bulundu.

Köyvivor parkurunda yarışan Aleyna Yılmaz da çok eğlenceli anlar yaşadıklarını dile getirerek şunları söyledi:

“MALAZGİRT ETKİNLİKLERİNDE GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

"Köyvivor'da ilk defa yarışıyorum. Bir erkekle yarıştım ve kazandım. Malazgirt etkinliklerinde geldiğim için çok mutluyum." 

“ÇOK EĞLENDİM. İLK DEFA YARIŞTIM”

Parkurun çok eğlenceli olduğunu söyleyen Elvan Özkan ise "Malazgirt etkinliklerine iyi ki gelmişim. Çok eğlendim. İlk defa yarıştım. Çok eğlenceli vakit geçirdim. Etkinliklere geldiğim için çok mutluyum."  ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme