Kartopu oynamak isteyen Rabia protez el bekliyor

Muş'ta ikamet eden ve doğuştan el ve ayak parmakları olmayan 11 yaşındaki Rabia Şanci, arkadaşlarıyla kar topu oynayabilmek için protez el hayali istiyor.

Kartopu oynamak isteyen Rabia protez el bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kale Mahallesi'nde Meliha ve Mehmet Şanci çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelen ve  doğuştan parmakları  Rabia Şanci, bu duruma rağmen birçok ihtiyacını kendisi görüyor. 5. sınıf öğrencisi Rabia, kalem tutup arkadaşlarıyla ele ele dolaşıp kar topu oynamak ve çok sevdiği avukatlık mesleğine kavuşmak için protez el yardımı bekliyor. Rabia Şanci, yazı yazabildiğini ve ellerinin olmamasının okumasına engel olmayacağını söyledi.

Derslerinde çok başarılı olduğunu ve her şekilde okuyacağını belirten Şanci, "Arkadaşlarım gibi dışarıda kar topu oynamak istiyorum. Onlar gibi kalem tutmak, kitap okumak, resim çizmek istiyorum. İhtiyaçlarımı protez elle karşılamak istiyorum. Hayalim ellerime kavuşmak, protez bile olsa istiyorum." dedi.

Kızının başarılı ve azimli olduğunu belirten baba Mehmet Şanci'da , "Şu an imkanım el vermediği için devletimiz ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyorum. Rabia, arkadaşlarıyla beraber dışarıda kar topu oynamak istiyor." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme