AK Parti'li Karaaslan Muşlu kadınlarla bir araya geldi

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Muşlu kadınlarla sıfır atık başlığı üzerine bir araya geldi.

AK Parti'li Karaaslan Muşlu kadınlarla bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çeşitli temaslar için Muş’a gelen AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Porsor Ana Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi'nde kadınlarla bir araya görüştü.

Kadınların sınır atık üzerine ürettiği ürünleri inceleyen Karaaslan, kadınların hayatın her alanında var olduğunu dile getirdi.

Karaaslan, “Hayatın her alanında var olan kadınlarız. Kimi bir kursla birlikte bir meslek edinmeyi dert edinmiş. Kimi 3 aylık, 6 aylık, 1 yaşında bebeğiyle birlikte gelip bir şeyler öğrenip belki bir katkı sunmayı hayal ediyor. İşte biz siyasetteyiz, gece gündüz demeden hafta içi hafta sonu demeden çocuklarımızı ancak arabadan inerken binerken toplantı aralarında konuşan anneleriz. Ne mutlu ki bugün düne göre çok daha farklı ve fazla imkanlarımız var. Bugün eski Türkiye’nin alışkanlıklarının, eksikliklerinin, kısıtlı alanlarının olmadığı bir Türkiye yaşıyoruz.’’ dedi.  

Karaaslan konuşmasının devamında, kadınların hayatta tercih yapmak zorunda kalmadığı bir Türkiye’nin var olduğunu belirtti ve ‘’Bugün eğer bir kadın evin dışına çıkmak isterse ‘ben iş hayatında, eğitim hayatında, sosyal hayatta olmak istiyorum’ derse onun önünü her alanda açan bir bakış açısı var. Eğer bir kadın ‘ben bir aile kurmak istiyorum, çocuk sahibi olmak istiyorum, evlatlarıma annelik yapmak istiyorum ama hem de çalışmak istiyorum’ derse artık tercih yapmak zorunda bırakılmadığı bir Türkiye var. Yani iş hayatın olacaksa çocuk yapmayacaksın, çocuk yapacaksan da evde oturup ona bakacak, işte olmayacaksın değil, anaokulları, okul öncesi eğitimler hayatımızı kolaylaştırırken bize yeni imkanlarda sunmak için var” ifadelerini kullandı.

‘’GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN TEMELİ ANCAK GÜÇLÜ KADINLARLA OLABİLİR’’

Karaaslan, AK Parti’nin Türkiye’nin her yerinde meslek edindirme kurslarını, istihdam olanaklarını sağlayarak kadını önceleyen, kadına pozitif ayrımcılık yapan bütün imkanları hayata geçirdiğini belirtti.

Güçlü Türkiye’nin güçlü kadınlarla inşa edilebileceğini vurgulayan Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki fikirlerini de dile getirdi. Karaaslan, ‘’Cumhurbaşkanımız bize her zaman şunu söyler ‘AK Parti kadınların omuzlarında yükselen bir partidir. Bu partinin bel kemiğini kadınlar oluşturur’ diyor. Güçlü Türkiye’nin temeli ancak güçlü kadınlarla olabilir. Bu ülkenin temeli onlarla sağlamlaşabilir dedik ve Türkiye’nin her bir yanında meslek edindirme kurslarını, istihdam olanaklarını, KOSGEB kredilerini, desteklerini, iş kurmak isteyenlere destekleri, çiftçilik yapmak isteyen kadına özel destekleri, kadını önceleyen, kadına pozitif ayrımcılık yapan bütün imkanları hayata geçirdik. ‘Ben şu imkana ulaşmak istiyorum’ diyen, başvurularını yapıp işe ulaşamayan kadın artık yok denecek kadar az, eğer ulaşamıyorsa ya gittiği yerde bir sıkıntı var ya kendi evraklarında sıkıntı var demektir” ifadelerine yer verdi.’’ dedi.

‘’İNSANLIK DÜNYAYA ÇOK AĞIR SORUNLAR YAŞATTI’’

Sıfır atık projesiyle ilgili de konuşan Karaaslan, “Sıfır Atık projesi, Emine Erdoğan Hanımefendinin Türkiye’de ürettiği ama dünyanın kabul ettiği bir projedir. Sıfır Atık projesi Birleşmiş Milletler tarafından da 30 Mart’ta Dünya Sıfır Atık Günü olarak kutlanacak. İnsanlık dünyaya çok ağır sorunlar yaşattı. Bugün kaynaklar hızla tükenirken, eğer biz bu alanda lider ülke Türkiye olacaksak kendi kaynaklarımızın değerini bilerek yaşamak zorundayız. Sıfır atık şu demek günün sonunda tüketiyoruz ama hiç atık bırakmıyoruz. Her şeyi bir şekilde değerlendiriyoruz, değerlendiremiyorsak da birlikte topluyoruz ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme