8 yıldır sokak hayvanlarına gözü gibi bakıyor

Muş'ta 8 yıldır sokak hayvanlarına sahip çıkan Rabia Tanrıverdi isimli kadın, her sabah kapısının önünde bekleyen kedi ve köpeklerin beslemesini yapıyor.

8 yıldır sokak hayvanlarına gözü gibi bakıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkeze bağlı Minare Mahallesi’nde yaşayan ve evinin bir bölümünü kedi yuvası haline getiren 35 yaşındaki Rabia Tanrıverdi, sokak hayvanlarına gözü gibi bakıyor. Her geçen gün sayısı artan hayvanları doyurmak için büyük emek harcayan Tanrıverdi, 8 yıldır kedilerin beslenmesinden temizliğine, sağlık sorunlarına kadar her ayrıntı ile yakından ilgileniyor. Tanrıverdi, çetin kış mevsimi öncesi hayvan severlerden mama desteği bekliyor.

“ELİMDE MAMA OLMADIĞI GÜN SABAH OLMASINI İSTEMİYORUM”

Sabah kalktığı zaman ilk işinin kedileri doyurmak olduğunu anlatan Tanrıverdi, “Akşamdan yemekleri hazırlıyorum. Çünkü kapıyı açar açmaz hemen mama istiyorlar. Mutlaka ilk önce yemeklerini vermem gerekiyor. Daha sonra su ve diğer bakımlarını yapıyorum. Günde 3 öğün karınlarını doyuruyorum. Mama olduğu zaman mama ile besliyorum, olmadığı zaman yoğurdun içine ekmek doğrayarak beslemeye çalışıyorum. Ancak bunu yaparken çevreyi kirletiyorlar diye komşularımız karşı çıkıyor. Elimde mama olmadığı gün sabah olmasını istemiyorum. Çünkü onları aç görmek beni çok üzüyor.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme