Mehmet Sekmen, Erzurum'da 'CHP mitingi engellendi' iddialarına yanıt verdi

Erzurum'da bugün yapılacak olan CHP mitinginin, Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendiği iddialarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yanıt verdi. 

Mehmet Sekmen, Erzurum'da 'CHP mitingi engellendi' iddialarına yanıt verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum’da 3 Mayıs’ta Valilik tarafından güvenlik gerekçesiyle CHP mitingi iptal edildi. Ardından, bugün Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı miting öncesinde, mitingin yapılacağı Havuzbaşı Kent Meydanı’na Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs ve iş makineleri sergilenmek üzere konuldu.

Büyükşehir’in söz konusu tavrı, mitingin Büyükşehir tarafından engellendiği yorumlarına yol açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, söz konusu yorumlara videolu yanıt verdi.

“CHP KORSAN MİTİNG YAPMAK İSTİYOR”

Söz konusu videosunda, CHP’nin korsan miting yapmak istediğini ileri süren Mehmet Sekmen, şunları söyledi:
“Bugün Erzurum’da CHP Erzurum İl Başkanlığı yasal olmayan, korsan bir miting yapmak üzere yoğun bir faaliyet göstermektedir. 4 Mayıs’tan itibaren tüm yetki il seçim kuruluna geçmiştir. İl Seçim Kurulu miting ve toplantı yapılacak alanları belirlemiştir. Bizim şehrimizde tanıtım yapmak üzere araç gereçlerimizi koyduğumuz bir alanı gayri yasal olarak zorla miting alanına çevirmek istemektedir. Aslında İl Seçim Kurulu tarafından miting yapılacak alanlar belirlenmiştir. Bu vesiyleyle gayri yasal miting yapmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi hem kamuoyunu yanıltma hem de korsan miting yapma peşine düşmüştür. Burada bizim herhangi bir yeri işgal etme, herhangi bir yeri toplantı yapmamak üzere kapatma gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Biz kendi tanıtımımızı, kendi imkanlarımızla kendi belirlediğimiz alanda yapmaktayız. Bunun dışında partisel yapılacak mitinglerin alanı belirlidir. Kamuoyuna duyurulur.”

Bakmadan Geçme