Yaşanan depremler ardından kayısı üreticileri yeni sezona hazırlanıyor

Yaşanan depremler ardından ciddi hasar alan Malatya'da kayısı üreticileri yeni sezon çalışmlarına başladı.

Yaşanan depremler ardından kayısı üreticileri yeni sezona hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya'nın kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı Malatya’da, yaşanan depremler ardından ciddi bir yıkım oluştu. 

Domur ve çiçek monilyası ilaçlamalarını sürdüren kayısı üreticileri ise, Malatya'nın yeniden kalkınması için  kayısının önemli bir araç olacağını düşünüyor. 

Akçadağ ilçesine bağlı Eğin Mahallesi’nde yaşayan kayısı üreticisi Enver İlhan, her şeye rağmen üretmek zorunda olduklarını belirtti ve ”Domur ilacını attıktan sonra çiçek ilacını başladık. Manolya hastalığına karşın çiçek ilacını da biraz erken atıyoruz, yüzde 10 -15 çiçekler açmış durumda. Depremde Akçadağ’da büyük yıkıma uğradı, inşallah bu yıl ürün bol olurda bir nebzede teselli oluruz. Her şeye rağmen hayat devam ediyor çiftçi olarak üretmek zorundayız. Kayısı don ve yanma gibi etkenlere maruz kalmaz ise Malatya’yı ayağa kaldırır.” diye konuştu. 

Depremin Malatya’da büyük bir yıkıma neden olduğunu söyleyen bir başka kayısı üreticisi ise Muhsin Mamur ise Malatya’nın en önemli geçim kaynaklarının başında kayısının geldiğini, iyi bir mahsulle depremin verdiği zararların telafi edilebileceğini belirtti. 

Bakmadan Geçme