Vali Baruş ve Başkanı Gürkan'dan MASKİ'ye ziyaret

Malatya Valisi Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, (MASKİ) Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Baruş ve Başkanı Gürkan'dan MASKİ'ye ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yatırım ve hizmetlerle ilgili Genel Müdür Mehmet Mert'ten bilgiler alan Gürkan ve Baruş, MASKİ personeliyle de bir araya geldi.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Baruş, altyapının vatandaşın refahını en fazla etkileyen hizmetler olduğunu vurguladı. Baruş,  "MASKİ Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu hizmetler vatandaşı doğrudan etkiliyor. Sizlerin etkin bir şekilde çalışmanız vatandaşın hayatını etkiliyor. Bunun bilincinde olarak çalıştığınızı görüyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim." değerlendirmesinde bulundu. Gürkan da MASKİ Genel Müdürlüğünün, 13 ilçede hizmet ve yatırımlar yaptığına işaret etti.

Büyük bir gayret ve çabayla hizmetin en kalitelisini insanlara götürdüklerini belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Dünya gündeminde olan iklim değişikliği ve kuraklığın Malatya'da da olmasına rağmen vatandaşlarımıza su sıkıntısı yaşatmadık. Meteoroloji Bölge Müdürü ile yaptığımız görüşmede, Malatya'nın yağış miktarı yıllık ortalaması metrekareye 383 kilogram. Bu sene yağan yağmur 170 kilogramdır. Yani normal ortalamanın yarısından daha aşağıdadır. Bu şartlarda şehir merkezimiz, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizde su sıkıntısı olmadı. Diğer ilçelerimizde de mevcut kaynaklarımızdaki kuraklık nedeniyle azalma ve pandemi nedeniyle kırsal bölgelerdeki nüfus artışına rağmen MASKİ Genel Müdürlüğümüz çok iyi çalışmalar gerçekleştirdi. Kuraklığa rağmen vatandaşlarımıza suyu ulaştırdık. Ancak vatandaşlarımızın da su tasarruf konusunda duyarlı olmaları gerekiyor. MASKİ Genel Müdürlüğümüz çok başarılı işler çıkarıyor. Arızalara anında müdahale konusunda da hassasiyet gösteriyor. Bizler vatandaşımıza hizmet etmekle sorumluyuz. Tüm mesai arkadaşlarıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Diğer yandan Malatya genelinde altyapı çalışmalarına devam eden MASKİ, Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce Mahallesi'nde imara açılan bölgede 2 bin metre içme suyu hattı yapıyor.

Bakmadan Geçme