Tarihi Kentler Birliği'nden Battalgazi Belediyesi'ne ödül

TKB  tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Battalgazi Belediyesi ödül aldı.

Tarihi Kentler Birliği'nden Battalgazi Belediyesi'ne ödül
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödülleri İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yarışma kapsamında Battalgazi Belediyesi’nin Şire Pazarı’nda yapılacak olan ‘Prestij Sokak Sağlıklaştırma’ çalışmaları ödüle layık görüldü. Ödülü Battalgazi Belediyesi adına Battalgazi Belediye Başkan yardımcısı Muammer Zafer aldı.

Öte taraftan dünyanın kayısı ihtiyacının karşılandığı kayısı başkenti Malatya’da, esnafların taleplerini değerlendiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatları ile başlayan çalışmalar, start almak için gün sayıyor.

BÖLGEYE 6 MİLYON TL'LİK BÜYÜK BİR YATIRIM KAZANDIRILACAK

Battalgazi Belediyesi Şire Pazarı’nı daha da canlı hale getirmeyi ve Battalgazi’ye farklı konseptiyle yeni bir prestij sokağı kazandırmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda belediye Yeni Cami’den çevre yoluna giden sokağı ‘Prestij Sokağı’na dönüştürmeyi hedefliyor. Sokak sağlıklaştırma ve yenileme çalışmaları etaplar halinde yapılacak olup, 6 milyon gibi büyük bir yatırım bölgeye kazandırılacak. “Prestij Sokağı” çalışmalarının 2022-23 yıllarında tamamlanması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme