Sultansuyun'da geleceğin şampiyonları dünyaya geliyor

Malatya'da safkan Arap atlarının yetiştirildiği TİGEM'e bağlı Sultansuyu Tarım İşletmesinde Ocak ayından bu yana 70 tay dünyaya geldi.

Sultansuyun'da geleceğin şampiyonları dünyaya geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksek dayanıklılıkları dolayısıyla Osmanlı döneminde savaşlarda kullanılan Arap atları, bugün at yarışlarının gözde ırkları arasında yer alıyor.

İşletmede son aylarda ise yeni doğumların heyecanı yaşanıyor. Yarışseverlerin bir dönem büyük beğeniyle takip ettiği 'Özgünhan', 'Ateştopu', 'Onurkaan', 'Tümözbey', 'Yaşarcık', 'Yelgeçen', 'Alpyürek', 'Özduran', 'Odinhan', 'Madrabaz', 'Yılmabaşar' gibi atların damızlık olarak kullanıldığı işletmede, Ocak ayında başlayan doğumlar devam ediyor.
Özel ilgiyle adeta bebek gibi bakılan taylar, uygun yaşa geldiklerinde açık artırmayla satışa çıkarılıyor.

"GELECEĞİN AŞMPİYONLARI BU TAYLAR ARASINDAN ÇIKACAK" 

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Olcay Akın, ,TİGEM'in Malatya, Bursa ve Eskişehir'deki işletmelerinde safkan Arap atı yetiştirildiğini söyledi.

İşletmede her gün yeni bir tayın gözlerini açmaya başladığını anlatan Akın, "Şu ana kadar 70 tayımız dünyaya geldi, bu taylar geleceğin şampiyon adayı. Taylarımız 1 veya 2 yıl sonra sahipleriyle buluşacak. 3 yaşında ise hipodromlarda da boy gösterecek. Geleceğin şampiyonları bu taylar arasından çıkacak." dedi.

"AYGIR KADROMUZU 2 YENİ BİREYLE GÜÇLENDİRDİK"

Geçmişte şampiyonluklar yaşamış, kendini kanıtlamış safkan Arap atlarını işletmede aygır olarak kullandıklarını dile getiren Akın, "Aygırlarımız arasında yarış camiasının çok iyi bildiği Özgünhan var. Özgünhan 24 yaşına girdi, artık yaşlanmaya başladı ama işletmemizin en gözde aygırı. Bu yıl aygır kadromuzu 2 yeni bireyle güçlendirdik. İşletmemizde 11 aygır, 130 kısrakla 400 baş atımız mevcut." diye konuştu.

"110 TAY DOĞMASINI BEKLİYORUZ"
 

Atlara ve taylara gözleri gibi baktıklarını anlatan Akın, "Ocak ayında başlayan tay doğumları nisana kadar sürecek. Bu süreçte 110 tay doğmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme