Sokak köpekleri koyunları telef etti

Malatya Yeşilyurt İlçesi Dilek Başpınar mahallesinde sokak köpeklerinin saldırısı nedeniyle son bir ayda 9 koyun telef oldu, 8 koyunda yaralandı.

Sokak köpekleri koyunları telef etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gece saatlerinde Dilek Başpınar mahallesinde meydana gelen olayda, Ömer Yiğit’in küçükbaş ağılına sokak köpekleri girdi. Sokak köpekleri burada bulunan koyun ve kuzulara saldırdı. Ağılda çıkan gürültü üzerine yetiştiricilerin ağıla gelmesiyle birlikte köpekler kaçarken, 2 koyunun telef olduğu bazı koyunlarında yaralandığı görüldü. Bölgede son bir ayda benzer şekilde yaşanan köpek saldırılarında şu ana kadar 9 koyununun telef olduğu 8 koyununda yaralandığı öğrenildi. Küçükbaş yetiştiricisi Osman Yiğit, mahallerinde artan başıboş sokak köpekleri nedeniyle bölge halkının da tedirgin olduğunu söyledi. Yiğit, özellikle şehir merkezinde toplanan hayvanların mahallelerine yakın alanlarda bırakıldığını dile getirdi.

“BİZ KÖPEKLERİN RASTGELE SALINMASINA KARŞIYIZ”

Şu ana kadar 9 koyunun aynı şekilde köpekler tarafından telef edildiğini ifade eden Osman Yiğit, “Araziye bırakılan sahipsiz köpekler koyunlarımıza saldırdı. Dilek’te tüm mahallelerde herkes başıboş köpeklerden şikayetçi. Biz köpeklerin rastgele salınmasına karşıyız, bizler daha hayvan severiz ama sahipsiz köpeklerinde böyle bizlere zarar vermesi nedeniyle mağdur oluyoruz. Çünkü biz buradan geçimimizi sağlıyoruz sonuçta. Bu konuda şikayetçiyiz, nereye müracaat edeceğimizi de bilemiyoruz. ” diye konuştu.

Yetiştiricilerden Ömer Yiğit ise başıboş köpeklerden tüm mahallelinin rahatsız olduğunu dile getirerek özellikle çocuklarının da okula gidip gelmekte sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Bakmadan Geçme