Milli sporcu Belemir, altın madalyaya göz dikti

Malatya'da ikamet eden Milli sporcu Belemir Almira Dede modern pentatlonda altın madalya özlemini gidermek istiyor.

Milli sporcu Belemir, altın madalyaya göz dikti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen yıl ilk kez katıldığı Avrupa 17-19 Yaş Altı Modern Pentatlon Şampiyonası'nda üçüncülük elderek  Türkiye'nin 10 yıllık madalya özlemini gideren milli sporcu Belemir Almira Dede, modern pentatlonda kendi yaş grubunda altın madalya kazanmak için çalışamalarına devam ediyor.

Belemir Almira Dede, yaklaşık iki buçuk yıl önce antrenörlerinin yönlendirmesiyle başladığı pentatlon branşında, Modern Pentatlon Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.

Modern pentatlonda gösterdiği performansla çeşitli başarılar elde eden, Türkiye'nin 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda madalya özlemini gideren 17 yaşındaki genç sporcu Dede,  5 yıl önce ailesinin ve okuldaki öğretmenlerinin yönlendirmesiyle yüzme branşında spora başladığını söyledi.

Antrenörlerinin yönlendirmesiyle de 2,5 yıl önce pentatlona başladığını aktaran Dede, "Geçen yıl Ankara'da düzenlenen modern pentatlon ulusal sıralama yarışlarında birincilik, ikincilik ve üçüncülüğüm var. Kocaeli'de düzenlenen Biathle-Triathle Türkiye Şampiyonası'nda 17 yaş altı kızlarda altın madalya aldım. Bu yıl düzenlenen ulusal sıralama yarışlarında yine birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde ettim. Portekiz'de düzenlenen 17 ve 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın 17 Yaş Altı Karışık Bayrak Yarışı'nda bronz madalya aldım." diye konuştu.

Modern Pentatlon Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası'na sıkı şekilde hazırlandığına işaret eden Dede, şöyle devam etti:

"SABAH ANTREMANLARINDAN SONRA OKULA GİDİYORUM"

"UIPM 2022 Modern Pentatlon Dünya Kupası haziran ayında Ankara'da düzenlenecek. Avrupa şampiyonaları da temmuz ve eylül aylarında olacak. Şampiyonalara günlük ortalama 4 saat antrenmanla hazırlanıyorum. Sabah yüzme ile başladığımızı antrenmana gün sonunda koşu ile tamamlıyoruz. Gün içinde eskrimde yapıyoruz. Sabah 05.00'te başladığımız yüzme antrenmanı yaklaşık 2,5 saat sürüyor. Sabah antrenmanından sonra okula gidiyorum."

“ÜLKEMİ KÜRSÜDE GURURLANDIRMAK İSTİYORUM”

Avrupa Şampiyonası'nda ilk deneyimini geçen yıl yaşadığını hatırlatan Dede, "Avrupa Şampiyonası'nda gecen yıl üçüncü oldum. Bu yıl ikinci kez katılacağım. Bu yıl öncelikle Türkiye'de düzenlenecek UIPM 2022 Modern Pentatlon Dünya Kupası'nda güzel bir derece elde ederek, ülkemi kürsüde gururlandırmak istiyorum. Yüzme, eskrim, koşu ve kombinasyonda en iyi zaman, en iyi derecelerimi yapmak istiyorum. En iyi zamanı yapınca madalyanın da beraberinde geleceğini düşünüyorum. Avrupa'daki hedefim birinci olmak ve bayrağımızı dalgalandırmak." dedi.

“ALTIN MADALYAYI BU YIL ÜLKEME GETİRMEK İSTİYORUM”

Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya aldığını ancak bu yıl daha fazla çalışarak performansını arttırdığını anlatan Dede, "Elimizdeki fırsatı gördük ve madalyaya ne kadar yaklaştığımız anladık, daha sıkı çalıştık. Hiçbir şeyin imkansız olmadığını ve madalyaya ne kadar yakın olduğumuzu o yarışta gördük. Geçen yıl kaçırdığımız altın madalyayı bu yıl ülkeme getirmek istiyorum, bunun için azimle hiç durmadan çalışıyoruz." diye konuştu.

Dede, kendisini müsabakalara özveriyle hazırlayan antrenörlerine teşekkür etti.

"TÜRKİYE'YE 10 YILDIR GELMEYEN MADALYAYI GETİRDİ"

İl Gençlik ve Spor Müdürü Ebu Bekir Kayhan ise Belemir Almira Dede'nin hızlı ve güçlü bir sporcu olduğuna işaret etti.

Dede'nin modern pentatlonda Türkiye'nin madalya özlemini giderdiğini ifade eden Kayhan, "17 Yaş Altı'nda Türkiye'ye 10 yıldır gelmeyen madalyayı getirdi, Dede'ye teşekkür ediyorum. Bu Türkiye için çok iyi bir başarı, kendisi aynı zamanda bizi UIPM 2022 Modern Pentatlon Dünya Kupası'nda temsil edecek. O kupayı ve madalyayı bize getireceğine inanıyorum." ifadelerini kaydetti.

Bakmadan Geçme