MBB Başkanı Gürkan: ''Siyasi mülahazalara birlikteliğimizi kumpas etmememiz lazım''

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ''Deprem Bölgesi Basın Programı'' kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

MBB Başkanı Gürkan: ''Siyasi mülahazalara birlikteliğimizi kumpas etmememiz lazım''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Anadolu Yayıncılar Derneği organizasyonuyla düzenlenen '‘Deprem Bölgesi Basın Programı’' çerçevesinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, basın mensupları ile bir araya geldi.

Gürkan, burada yaptığı açıklamada "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kentimizin yerinde dönüşümünü bakanımızdan talep ettim. İnşa edilecek uydu kentlerin kent hafızasına ve omurgasına göre uyumlu olmasını istiyoruz. Sağ olsun bakanlarımız bu durumu olumlu karşıladılar ve çalışmalarımızı da bu minvalde devam ettiriyoruz. Depremin yaralarını hep beraber saracağız. Siyasi mülahazalara birlikteliğimizi kumpas etmememiz lazım. Zaman birlik, beraberlik ve yaraları sarma zamanıdır." diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da, Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaların titizlikle yürütüldüğünün altını çizen Başkan Gürkan, depremin yaralarının ancak milli birlik ve beraberlik içerisinde aşılacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesinin 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığını belirtti.

Selahattin Gürkan'ın konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

“Kahramanmaraş merkezli depremlerden 11 vilayet ve 14 milyon kişi etkilendi. Milletimizin başı sağ olsun. Anadolu tarihinde görülmemiş bir felaket. Bu felaketin ancak milli birlik ve beraberlikle üstesinden gelebiliriz. Depremin ilk gününden bu yana bizlere destek olan başta Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, valilerimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, milletimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve hayır kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bizlere verilen bu desteklerle beraber yol haritamızı, rotamızı ve yön pusulamızı doğru belirlememiz gerekir."

"04.45’te Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı arama kurtarma ekipleri ve diğer birimlerimizdeki ekipler, enkazın başındaydı. İlgili birimler belediyemizin ‘Acil Eylem Planı’na uygun olarak görevini yerine getirdi. 6 Şubat günü saat 13:24’e kadar her şey kontrolümüz altındaydı. Fakat 13:24’te Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Bu sefer arama kurtarma yapan personelimizde enkaz altında kaldı. Bakıldığı zaman personellerimizde depremzede ama biz bunlara rağmen ilk günden bu yana tüm birimlerimizle 7 gün 24 saat teyakkuzdayız. Tabii ki eksikliklerimiz vardır. İnsanların bütün ihtiyaçlarına anında cevap verilebilir mi? Bu mümkün olmayabilir." 

"Şu anda hizmet veren lojistik alanlar belediyemizin yaptığı yerlerdir. Örneğin dünya kayısı ticaret merkezi, yeni yemek ve ekmek fabrikası gibi alanlardır. 20 yıldır belediye başkanıyım. Benim yaptırdığım yerler sağlamdır ve bundan dolayı da keşkem yoktur. Belediye Başkanlığım boyunca da meclisteki bütün kararlarımı oy birliğiyle aldım.” 

"27 çadır kentte 53 bin çadır kurulmuştur. 62 noktada da konteyner merkezi kuruyoruz. İlerleyen süreçlerde bu rakamları artıracağız. Bir taraftan da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızda ağır ve orta hasarlı binaları tespit ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kentimizin yerinde dönüşümünü bakanımızdan talep ettim. İnşa edilecek uydu kentlerin kent hafızasına ve omurgasına göre uyumlu olmasını istiyoruz. Sağ olsun bakanlarımız bu durumu olumlu karşıladılar ve çalışmalarımızı da bu minvalde devam ettiriyoruz. Depremin yaralarını hep beraber saracağız. Siyasi mülahazalara birlikteliğimizi kumpas etmememiz lazım. Zaman birlik, beraberlik ve yaraları sarma zamanıdır."

Bakmadan Geçme