Malatyalı sporcu Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor

Malatyalı sporcu Edip Çapanoğlu Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Malatyalı sporcu Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 yaşındaki sporcu Edip Çapanoğlu, Mart veya Nisan aylarında İstanbul’da yapılacak olan şampiyonada Malatya’yı temsil etmeye hazırlanıyor. Malatya'da bir otelin fitness salonunda eğitmenlik de yapan Çapanoğlu, ''Yıllardır spora devam ediyorum. Küçük yaştan beri bu spora meraklıyım. Bu spora sevgim vardı. Hem mesleki anlamda hem’de kariyer olarak fitness ile uğraşıyorum. Yaklaşık 12 yıldır emek veriyorum.” dedi.

"İLK 6’YA GİRDİKTEN SONRAKİ HEDEFİM İSE MİLLÎ TAKIM SEÇMELERİ"

Türkiye Şampiyonası'na hazırlandığını belirten Sporcu Çapanoğlu, “Türkiye şampiyonasında derece yapmayı hedefliyorum. İlk 6’ya girdikten sonraki hedefim ise milli takım seçmeleri. Dünya şampiyonasında derece yapmak için çaba gösteriyorum. Türkiye şampiyonasında Malatya’mızı temsil ettikten sonra dereceye girip sonrada Dünya şampiyonasında iyi bir derece elde ederek kariyerimi yükseltmek istiyorum.” diye konuştu.

“NE OLURSA OLSUN ASLA VAZ GEÇMESİNLER”

Sporcu gençlere de tavsiyede de bulunan Çapanoğlu, “Bu spor Türkiye'de biraz masraflı bir spor dalı. Biz bu konuda biraz zorlanıyoruz ama yine de hiçbir şekilde vazgeçmiyoruz. Gençler, iyi bir vücuda sahip olmak istiyorlarsa, yarışmalara katılmak istiyorlarsa disiplinli bir şekilde spor yapmaları gerekiyor. Antrenman, beslenme uyku düzeni her şeylerini bu spora vermeleri gerekiyor. Hedeflerine kilitlenmeleri lazım. Ne olursa olsun asla vaz geçmesinler. Maddi sıkıntılar olabilir. Salon eksikliği olabilir. Bunları bahane etmeden, bu sporu yapmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme