Malatya'da yazlık buğdayların hasadı gerçekleşti

 Malatya'da, 'Yazlık Ekilişi ile Arpa ve Buğday Üretimi Artıyor' Projesi kapsamında çiftçilere dağıtılan tohumlarla üretilen buğdayların hasat zamanı geldi.

Malatya'da yazlık buğdayların hasadı gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından  yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yazlık buğday hasadı dolayısıyla Kırkpınar Mahallesi'nde yapılan tarla gününde çiftçilerle bir araya geldi.

Hasatta konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gıda üretiminin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Projemizle nadasa bırakılmış arazinin ekilerek verimli tarım alanı haline gelmesi ve üretime katma değer sağlanması amaçlandı. Şubat ayı içerisinde dağıttığımız tohumların toprakla buluşması sonrasında hasatlarını gerçekleştiriyoruz. Çiftçilerimizle görüşmemizde alacakları verimin yüksek olduğunu belirttiler. Çiftçilerimizin önlerindeki engelleri bir taraftan kaldırırken diğer taraftan da altyapı hizmetleri götürüyoruz. Tohum ve benzeri yardımlarda da bulunarak toprağı tohumla buluşturup üretime, çiftçilerimizin katma değer sağlamalarına gayret gösteriyoruz. Çalışmalarımızın çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit de Malatya'da 2021 yılı sonbahar döneminin kurak geçtiği için bazı arazilerin ekiminin yapılamadığını anlatarak, "Hazırladığımız proje için Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile 402 ton tohumu proje kapsamında çiftçilerimize verdik. Şubat ayında dağıtılan tohumların ekimini çiftçilerimiz özveriyle gerçekleştirdi. Ekimlerin sonunda çiftçimizin gayretleriyle güzel bir sonuç aldık. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Valimize çok teşekkür ediyoruz. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme