Malatya'da kayısı hasadı mesaisi başladı!

Dünyanın kayısı başkenti olarak adlandırılan Malatya'da çiftçilerin hasat telaşı sürüyor.

Malatya'da kayısı hasadı mesaisi başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğanşehir ilçesinde üretim yapan Ekrem Doğanekonomik anlamda Malatya'nın can damarı olan kayısıda hasadın bir ayda yapıldığını söyledi.

"REKOLTE GEÇEN SENEYE GÖRE YÜKSEK"

Doğan, "İlçemizde hasat Malatya'ya göre 25 gün geç yapılıyor. Kayısı hasadını yaparken bu güneşin altında yorulmamamız mümkün değil. Şırnak ve Şanlıurfa'dan gelen yatılı işçilerimiz var. Şu an bahçemizde 45 kişi çalışıyor. Rekolte geçen seneye göre çok yüksek, memnunuz. Kayısının çekirdeği ve çekirdeğinin kabuğu da ayrı satılıyor. Bunları ekonomiye kazandırıyoruz." dedi.

Kayısı bahçesinde çalışmak için Şırnak'ın Silopi ilçesinden Kelhalil Mahallesi'ne gelen tarım işçisi İdris Demirhan da aile bütçesine katkı sağlamak ve okul masraflarını karşılamak için 3 yıldır kayısı topladığını söyledi.

"ÜNİVERSİTE MASRAFLARIM İÇİN ÇALIŞIYORUM"

Zeliha Kartal ise yaklaşık 5 yıldır çalışmak için Silopi'den Malatya'ya geldiğini belirterek, "İmam Hatip Lisesi mezunuyum. İki yıldır üniversite sınavına çalışıyorum. Üniversite sınavını kazanırsam yerleşeceğim yerdeki masraflarımı karşılamak için çalışıyorum. İlk başlarda çok zorlanıyordum ama sonra alıştım. Ailemden dört kişi geldik çalışıyoruz." diye konuştu.

Bakmadan Geçme