Malatya'da canlı tavuk satışı yapan işyerleri mühürlendi

Malatya Battalgazi ilçesine bağlı Yeni Hamam Mahallesi Küpçüler Sokakta bulunan canlı tavuk satışı yapan işyerleri Battalgazi Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürledi.

Malatya'da canlı tavuk satışı yapan işyerleri mühürlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevik Kuvvet ekiplerinin güvenlik amacıyla yer aldığı kapatma ve mühürleme işlemine esnaf tepki gösterdi. Daha önce kendilerine ‘boşaltılması’ için tevdi edildiğini bildiren zabıta ekipleri ,tepkilere aldırmadan içerisinde eşya olan her bir dükkana mührü vurdu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Önal, esnafa haksızlık yapıldığını savunarak, “Bunu hiçbir zaman tasvip etmiyoruz. Cumhur İttifakı’nın bir parçasıyız ama günahların ve haksızlıkların bir parçası değiliz. Malatya ve Türkiye’de yapılan yanlışları yüksek bir sesle dillendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Esnafların uygun bir yer istediğini belirten Önal, ”Malatya’da siyasi ömürlerinin sonuna gelmiş bir takım insanlar, bu tür davranışları hem partiye hem ittifaka hem de Malatya’ya zarar veriyorlar. Buradaki insanlara yapılan zulmü herkes gördü. Dört esnafa 20 polis, 20 çevik kuvvet, 20 zabıtayla gelinmez. İnsanda Allah korkusu olur. Buradaki arkadaşlarımızın hiçbiri “çıkmayalım” demedi, uygun bir yer istediler. Bu vebali kim ödeyecek? İnsanlar karar alırken, biraz daha yapıcı olsunlar. Esnaflar çözüm aradılar ama sonuçta kapattılar.” ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme