Malatya'da 20 yıl, 200 kedi

Malatya'da yaşayan 63 yaşındaki Ahmet Sarıçam, 20 yıldır 200' e yakın kediyi günde 2 saat zaman ayırarak besliyor.

Malatya'da 20 yıl, 200 kedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Battalgazi İlçesi'’nin sokak kedileri 20 yıldır, Ahmet Sarıçam’ın yolunu gözlüyor. Hayvanlar büyük bir sevgi besleyen Sarıçam kedilere ‘oğlum ve kızım’ diyerek hitap ediyor. Hayvanların beslenme masrafları için emekli maaşından 450 TL harcayan Sarıçam’ın destekçileriyse hayvansever vatandaşlar.

“20 YILDIR SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUM, 200 HAYVAN VARDIR”

Hayvanları çok sevdiğini ve hayvanların kendisinin yolunu gözlediklerini söyleyen Ahmet Sarıçam, “63 yaşındayım, 20 yıldır sokak hayvanlarına elimden geldiği kadar sahip çıkmaya çalışıyorum. Tavuk kırıntısı, biraz hazır mama dağıtarak idare ediyorum. 200 hayvan vardır. Sokak hayvanları olduğu için sayıları belli olmuyor. “ dedi.

“BESLEME YAPMA 2 SAATİMİ ALIYOR”

Hayvanları beslemek için her gün saat 4’te yola koyulduğunu söyleyen Sarıçam, “Şimdi günler kısa, yazın biraz daha geç saatlerde çıkıyordum. Besleme yapmak 2 saatimi alıyor. Çok mutluyum. Hayvanları çok sevdiğim için karınları doyuyor diye ben de mutlu oluyorum, seviniyorum. ” dedi.

"AYLIK HARCAMAM YAKLAŞIK 450 TL OLUYOR"

Hayvanlara çokça merhamet ve sevgide beslediğini ifade eden Ahmet Sarıçam, “Kızım, oğlum ve arkadaşlarım diyorum, geliyorlar. Hayvanlar zaten beni bekliyorlar. Herhalde aylık harcamam yaklaşık 450 TL oluyor. Borcumun olduğu arkadaşlar var, emekli maaşımı harcıyorum.” diye konuştu.

Bölgede esnaflık yapan Hüseyin Akkaya, Ahmet Sarıçam’ın her gün aynı saatlerde bölgede besleme yaptığını belirtti. Akkaya, “Her gün bu saatte nizami, düzenli her akşamüstü sokak kedilerini yemler, sularını verir. Her gün standart hiç saati şaşmaz. Aldığı maaşı neredeyse hayvanlara harcar. Davranışları bizi mutlu ediyor. Biz de bazen elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme