Malatya Valisi Baruş' 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

Malatya Valisi Aydın Baruş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Malatya Valisi Baruş' 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baruş, mesajında, sevgi, merhamet, şefkat, vefa, fedakarlık gibi en güzel insani hasletlerin timsali olan kadınların hayatı anlamlı kılan değerlerin de ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Toplumların temelini oluşturan ailenin kurucusu olan kadınların yeni nesillerin yetiştirilmesinde oynadıkları eşsiz rol münasebetiyle geleceği inşa eden mimarlar olduğunu aktaran Baruş, şöyle devam etti:

"Türk milletinin tarihinde çok önemli roller üstlenen kadınlar anne ve eş olarak aile bütünlüğünün korunması yanında devlet yönetiminde de söz sahibi olarak daima toplumsal hayatımızın merkezinde yer almışlardır. Milletimizin tarihi boyunca verdiği bağımsızlık mücadelelerinde daima ön saflarda yer alan Türk kadını, bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz kahramanlık örnekleri vermiş, vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, bu uğurda gerektiğinde düşmana karşı kendileri de savaşmışlardır. Öyle ki Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı ve adı bilinmeyen nice Türk kadını şanlı tarihimizin kahramanlık destanlarında yerlerini almışlardır."

Vali Baruş, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal hayatına sağladıkları katkılarla ülkenin kalkınmasında önemli pay sahibi olan kadınların eğitim hayatında ve sosyal yaşamda layık oldukları konuma ulaşmaları için ülkede çok sayıda reform gerçekleştirildiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Bu reformlar sayesinde kadınlarımız, çalışma hayatında, eğitimde, ekonomide ve siyasi alanda çok önemli başarılara imza atmaktadırlar. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de kadınlarımız, çalışma hayatında her geçen gün daha fazla yer almakta, ülkemizin iktisadi kalkınmasına katkı sunmakta, sosyal ve siyasi hayatta çok daha aktif roller üstlenmektedirler. İlimizde faaliyet gösteren kadın kooperatifi sayısının 20'ye ulaşmış olması kadınların girişimcilik konusunda cesaretini ve gücünü göstermektedir. Kadınların toplumsal konumlarının iyileştirilmesi konusunda yapılan bu iyileştirmelere rağmen özellikle kadına yönelik şiddet hadiseleri ile karşılaşmak hepimizi derinden üzmektedir. Kadına yönelik şiddetle mücadelede, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımızın birlikte hareket etmesi bu toplumsal sorunun üstesinden gelinmesinde önemli mesafe alınmasını sağlayacaktır."

Bakmadan Geçme