"Malatya ile İstanbul arasında güzel bir köprü var"

Malatya Tanıtım Günleri'nde İstanbul'da yaşayan Malatyalılarla buluşan Başkan Selahattin Gürkan. "Malatya ile İstanbul arasında güzel bir köprü var." dedi

&quotMalatya ile İstanbul arasında güzel bir köprü var"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4’ncüsü düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri ‘Arslantepe’den Yenikapı’ya Malatya Günleri’ adı altında Malatya Konfederasyonu (MAKON) ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) tarafından gerçekleştirildi. İstanbul Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen tanıtım etkinliğine Malatya Büyükşehir Belediye başkanı Selahattin Gürkan’da katıldı.

KENTİN TARİHİ, GÜZELLİKLERİ VE ÜRÜNLERİ TANITILDI

24 Ekim tarihine kadar sürecek olan etkinlikte Malatya’nın tarihi ve kültürü başta olmak üzere kentin turistik ve doğal güzellikleri, yöresel yemekleri ve birçok ürünü katılımcılara tanıtılacak.

YAPILAN, DEVAM EDEN VE YAPILACAK OLAN PROJELER TANITILDI

Etkinlik alanında Malatya’da yapılan ve yapılacak olan projeleri, misafirlere tanıtmak için stant kuran Malatya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da yaşayan Malatyalılara ve etkinliğe katılan misafirlere yapılan, devam eden ve yapılacak olan projeleri de tanıttı. Etkinlik kapsamında İstanbul’da yaşayan Malatyalı vatandaşla bir araya gelen Başkan Gürkan, etkinlikle İstanbul’da yaşayan Malatyalıların sılayı rahim yapacaklarını söyledi. Başkan Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden misafirlerle yakından ilgilendi.

“MALATYA İLE İSTANBUL ARASINDA GÜZEL BİR KÖPRÜ VAR”

Başkan Gürkan etkinlik dahilinde gerçekleştirdiği konuşmada, "Malatya’yı tarif ederken, insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diye tarif ediyoruz. İnsanlık medeniyetinin başladığı destan şehrimizden değişik medeniyetlere payitahtlık yapmış İstanbul’a sevgi, saygı muhabbetlerimizi sunuyoruz. Necip Fazıl İstanbul’u yâd ederken şöyle diyor; ‘Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar. Gecesi sünbül kokan, Türkçesi bülbül kokan, İstanbul, İstanbul’ diyor. Bu güzel şehirde Malatya nüfusunun iki katı nüfus yaşamaktadır. İstanbul’da 1,5 milyon Malatyalı nüfusumuz var. Dolayısıyla Malatya ile İstanbul arasında güzel bir köprü var. Malatya tanıtım günlerinin temel amacı da Malatya ile İstanbul kucaklaşması." dedi.

“MALATYA TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZIDIR VE DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI OLACAKTIR”

Etkinlik kapsamında Malatya’nın kültürel, sosyal, ekonomik değerlerini ve gastronomi noktasında mutfak değerlerinin de tüm ülkemize tanıtılmasının amaçlandığını ifade eden Başkan Gürkan, “Biz göreve Malatya insanlık medeniyetinin başladığı yer diyerek başlamıştık. Bugün UNESCO Malatya’nın insanlık medeniyetinin başladığı yer olduğunu tescil etti. Dolayısıyla Malatya Türkiye’nin parlayan yıldızıdır ve Malatya dünyanın parlayan yıldızı olacaktır. Malatya tanıtım günlerine katkı ve katılımlardan dolayı herkese teşekkür ediyorum. ” diye konuştu. Etkinliğin ilk günü gerçekleştirilen açılış programının ardından Gürkan, etkinlik alanında kurulan Malatya Büyükşehir Belediyesi standına gelen misafirler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Başkan Gürkan, standı ziyarete gelen Malatyalılarla sohbet etti. Başkan Gürkan ayrıca Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinde yer alan stantları da ziyaret ederek Malatyalılar başta olmak üzere birçok ilden gelen misafirlerle sohbet etti. 4.Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin açılış programının ardından protokol üyeleri Malatya Büyükşehir Belediyesinin kurduğu stant başta olmak üzere etkinlikte kurulan stantları gezdi.

Bakmadan Geçme