Malatya Doğanşehir'de Türkü Şöleni

Malatya Doğanşehir Belediyesi'nin Vahap Küçük Meydanında düzenlemiş olduğu konsere vatandaş yoğun katılım gösterdi.

Malatya Doğanşehir'de Türkü Şöleni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Doğanşehir Türkü Şöleni’ sloganıyla gerçekleştirilen konserde  yerel ve ulusal sanatçılar, Malatya Halk Oyunları ekibi  ile  Kazakistan ve Kırgızistan'dan gelen sanatçılar izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Programda yerel ve ulusal sanatçıların seslendirdiği Polat ve Malatya Türküleri izleyenleri mest etti. Ayrıca Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Kırgızıstan'dan gelen sanatçılar ve halk oyunları ekipleri Kırgız kültürünü yansıtan bir sahne şovu gerçekleştirdi.

Kazakistan'lı sanatçıların seslendirdiği Türk Dünyası Türküleri büyük beğeni topladı. Kazak sanatçının seslendirdiği DOMBRA eseri ayakta alkışlanarak sanatçılara ikinci kez okutturuldu. Doğanşehir’li Ozan Hanifi Ünver sazıyla ve besteleriyle söylediği türküleri ilgi gördü. Uzun yıllardır gurbette yaşayan Doğanşehir'li Türk Halk Müziği Sanatçısı Fehmi Günaydın Polat ve Doğanşehir yöresine ait türküler seslendirdikten sonra, gecenin finalinde yine TRT Sanatçısı Ebru Yaman seslendirdiği Türkülerle izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt yaptığı konuşmada; “Bu başarılı organizasyonun yapılma kararı anlık oldu. Almanya'da yaşayan hemşehrimiz THM Sanatçısı Fehmi Günaydın'ın ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Hamit Özpolat'ın bu programın yapılmasında büyük emeği oldu. Sanatçımız Fehmi Günaydın bana Almanya'dan Malatya'ya Doğanşehir'e geliyorum. Gelmişken bir Türk Halk Müziği konseri düzenliyelim dedi. Ardından Hamit Özpolat ise TÜRKSOY'un Kazak ve Kırgız ekipleri burada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan Beyin misafirleri Başkanımın oluruyla ekibimizi sizin oraya gönderelim demesiyle süreç bu şekilde başladı ve 2 gün içinde bu organizasyonu yaptık dedi. Başkan Zelyurt başta bu organizasyonda emeği geçen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve ekibine, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY'a Kazakistan ve Kırgızistan'dan gelen sanatçılarımıza , Gökhan Menekşe Malatya Halk Oyunları Ekibine ve büyük emeği olan Doğanşehir Belediyesi Personeline çok teşekkür ediyorum.”  ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme