Malatya'da toplu ulaşıma zam vatandaşı çıldırttı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımaya uyguladığı zam tepkiyle karşılandı. Bir kişi bir gün içinde tek gidiş-gelişe 12 TL ödemek zorunda kalacak.

Malatya'da toplu ulaşıma zam vatandaşı çıldırttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DUYURU 20 GÜN SONRA YAPILDI, 'ZAM' DEĞİL 'GÜNCELLEME'

Malatya Büyükşehir Belediyesi 20 gün önce aldığı zam kararını, 2 gün önce duyurdu. Kararı önceden alınıp duyurusu sonradan yapılan zamla ilgili olarak Belediye sayfasından yapılan açıklamada, 'zam' değil, 'güncelleme' ifadesine yer verildi. Öte yandan, bazı ajanslar da, söz konusu zam kararını,  güncelleme biçiminde haberleştirdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi, internet sitesinden yaptığı ilgili duyuruda şu ifadelere yer verdi:

"Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan 12.05.2022 tarih 2022/49 nolu kararı ile şehir içi toplu taşıma araçları ücretlerinde güncelleme yapılmıştır. Karar 02.06.2022 tarihi itibari ile uygulamaya alınmıştır."

Alınan zam kararından sonra tam bilet fiyatı 4,50 TL'den 6 TL'ye, öğrenci bilet fiyatı ise 2 TL'den 3 TL'ye çıkarıldı. Vatandaş da, öğrenciler de zam kararına tepkili. Şimdi gözler, daha önce de zam kararı alan ancak tepkiler üzerine geri çeken Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, gelen yeni tepkiler üzerine zam kararından vazgeçip vazgeçmeyeceğinde. 

Bakmadan Geçme