Malatya'da SMA bağış kumbaralarını kim çaldı?

Malatya'da, hasta bir çocuğun tedavisi için toplanan bağış paralarının yer aldığı kumbaralar çalındı. O anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Malatya'da SMA bağış kumbaralarını kim çaldı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnönü Caddesi'ndeki esnaf Sefa Koca, iş yerinin önünde yer alan  stantta içerisinde bir miktar para bulunan kumbaraların yerinde olmadığını fark etti. Durum üzerine güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Koca, bir kişinin 4 kumbarayı alarak olay yerinden hızlıca uzaklaştığını gördü ve hemen  polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Sefa Koca,  SMA hastası 2 yaşındaki Destan Duru için Malatya Valiliği'nin onayıyla yardım kampanyası başlatıldığını, kendisinin de bu kampanyaya yardımcı olduğunu anlattı.

Kumbaralardan birinde biriken parayı bankaya yatırmaya gidip döndüğünde diğer kumbaraları yerinde görmediğini dile getiren Koca, şöyle konuştu:

"Adam beni karşıdan izlemiş olacak ki ben paraları ATM'ye yatırmaya gittiğimde gelip kumbarayı alıyor. Benim parayı ATM'de hesaba yatırıp gelmem arasında yaklaşık 2 dakika var. O süreçte kumbaraları alıp götürmüş. Gayet rahat bir şekilde kumbaranın birini elindeki poşete koyduğunu, diğer üçünü de eline alarak yolun karşısına geçtiğini gördüm. Biz ve gönüllü bağışçılar yardım kampanyası için, anne ve babalar evlatlarını yaşatmak için fedakarlık yaparken, böyle bir insanın yardım paralarını almasını doğru bulmuyoruz. Çarşının en işlek yerinde kumbaranın alınması bizi gerçekten çok üzdü. Zanlının en kısa zamanda yakalanmasını talep ediyoruz."

Bakmadan Geçme